Bijgewerkt: 19 mei 2022

Lezer zoekt leeskring in Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
14-09-2016

Vanaf het najaar van 2016 organiseert de Bibliotheek Amstelland samen met boekhandel Libris Venstra maandelijks een Poëzie café op het Stadsplein. De aftrap is voor één van de belangrijkste hedendaagse dichters; Ellen Deckwitz (1982). Geïnspireerd op haar boek Olijven moet je leren lezen - Een cursus genieten van poëzie (2016), neemt ze ons met humor en ernst mee in een spoedcursus gedichten lezen. Volgens kenners geneest dit boek Nederland van haar poëzievrees en maakt ons tot rijkere en gelukkiger mensen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Matthijs den Hollander de stadsdichter van Amstelveen


De stadsdichter van Amstelveen Matthijs den Hollander draagt deze avond ook zijn steentje bij. Voor wie durft, is er na haar optreden gelegenheid om zelf iets voor te dragen. Ellen Deckwitz werd in 2009 Nederlands Kampioen Poetry Slam en ontving de C. Buddingh'-prijs voor haar debuut De steen vreest mij. We kennen haar van festivals als Lowlands en de Nacht van de Poëzie, en draagt regelmatig voor op televisie bij bij DWDD en Man bij Hond. Ook schrijft ze een column en gedichten over het nieuws voor NRC Next.

Het Poëzie café met Ellen Deckwitz is op woensdag 21 september 2016 van 19.00 uur tot 21.00 uur in bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Toegang €7,50. Kaarten zijn te verkrijgen in een van de Amstelland bibliotheken en via de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.