Bijgewerkt: 28 september 2022

Lenteconcert van Rik Spann in de Johanneskapel

Nieuws -> Kerk

Bron: Marjon Ittner
26-02-2013

Rik Spann: Akoestische gitaar. Van klassiek tot eigentijds - van vertrouwd tot vernieuwd

Rik Spann is gitarist en componist. In zijn composities komen zeer uiteenlopende invloeden voor. Vanuit zijn werkzaamheden, als musicoloog komt de fascinatie voor muziek uit renaissance en barok (Dowland, Scarlatti, Monteverdi, Bach). Als gitarist exploreerde hij vele stijlen, bijvoorbeeld de “fingerpicking” – stijl zoals deze werd ontwikkeld door Chet Atkins, Leo Kottke en Harry Sacksioni.

spann Amstelveen
(Bron Luthers Amsterdam - 2013)

Rik Spann


Ook “volkse” stijlen als flamenco, bossa nova, country en blues leverden een bijdrage. Dit alles leidt tot een geheel eigen sfeer en geluid. Bedrieglijk eenvoudig, rustgevend met hier en daar een “twist”, waarbij het Rik Spann niet om de technische virtuositeit gaat maar om de beweging en de ruimte tussen de noten, die de werking van zijn composities bij de luisteraar teweeg moeten brengen.

Welkom!  De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage, na afloop, is welkom. Na afloop zal voor  een hapje en een drankje gezorgd worden. Vrijdag 15 maart 2013 om 20:00 uur Amsterdamseweg 311, Amstelveen

Een initiatief van de Johanneskapel Amstelveen. www.luthersamsterdam.nl/johanneskapel . Inlichtingen over het concert bij cantor-organiste Marjon Ittner (tel.06 11411674). Inlichtingen over de Johanneskapel bij diaconaal werker Judith van den Berg (tel. 06 51969077).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.