Bijgewerkt: 20 mei 2024

Lekker fit het voorjaar in!

Nieuws -> Sport

Bron: Atletiek Vereniging Startbaan
22-01-2012

Start to Run

Op Atletiek Vereniging Startbaan in Amstelveen begint zaterdag 10 maart 2012 een nieuwe cursus Start to Run. Vanaf die datum krijgen beginnende lopers zes zaterdagen achter elkaar looptraining onder deskundige begeleiding. Ook krijgen deelnemers doordeweeks huiswerk mee. Iedere training is er ruimte voor theorie-items, zoals gezonde voeding, juiste kleding en goed schoeisel.

atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Rennen op de sportbaan


Start to Run is al jaren dé manier voor beginnende lopers om daadwerkelijk de stap richting loopsport te zetten. Op laagdrempelige manier maakt de sporter kennis met het lopen in zijn eigen omgeving. En dat alles begeleid door deskundige trainers van AV Startbaan, in samenwerking met ‘De Hardloopwinkel’ welke is gehuisvest in het Olympisch Stadion.

Start to Run heeft een groot aantal voordelen. De belangrijkste op een rij: meer energie, groter zelfvertrouwen, afvallen, betere gezondheid, sociale contacten. De trainingen starten op zaterdag 10 maart. Er wordt gestart met dit evenement op meer dan 120 locaties in heel Nederland.

Vervolgtraject

De lopers en loopsters die de smaak te pakken hebben kunnen aansluitend aan Start to Run een aantal keer vrijblijvend meelopen met de Lange Afstand Groep van Atletiek Vereniging Startbaan. Dit is een groep van uiteenlopend niveau en leeftijd, voor ieder wat wils.

Er wordt op de training gedifferentieerd op niveau, wat het voor iedereen mogelijk maakt om eens te proeven aan het hardlopen. Er wordt hierbij toegewerkt naar een hardloopevenement, zoals de Midzomernachtcross of de Dam tot Damloop. Voor meer informatie: www.starttorun.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.