Bijgewerkt: 5 maart 2024

Leden van het College Amstelveen bezoeken de Noord-Zuidlijn

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemente Amstelveen
01-02-2019

Dinsdag 5 februari 2019 brengt een delegatie van de gemeente Amstelveen een werkbezoek aan de Noord-Zuidlijn. Het accent van het werkbezoek ligt op bereikbaarheid gedurende werkzaamheden. Dit is het tweede bezoek aan een andere gemeente hierover. Eerder bezocht de gemeente al Rotterdam. Om zo ervaringen te delen en van te leren. 'Er gaat de komende jaren veel gebeuren in Amstelveen, maar we gaan niet twee keer het wiel uitvinden. Andere gemeenten hebben ervaring met vergelijkbare projecten. Daarom zijn deze bezoeken van belang. Zo krijgen we een kijkje in de keuken en kunnen we ervaringen meenemen.' - aldus Herbert Raat (VVD) wethouder A9 en Stadshart.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

De Amstelveense delegatie onder leiding van Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer en Herbert Raat (VVD) wethouder A9 met ambtenaren van de gemeente Amstelveen in Rotterdam voor het gebouw van het projectbureau Coolsingel in november 2018


Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden. In Rotterdam kregen de wethouders en ambtenaren uitleg over de communicatie rondom grootschalige werkzaamheden. In Amsterdam krijgt de delegatie uitleg over de Noord-Zuidlijn. En met name over de bereikbaarheid van de stad wanneer bijvoorbeeld straten openliggen of zijn afgesloten. 'De aanleg van de nieuwe Amsteltram en de werkzaamheden aan de A9 hebben een grote impact. Het is belangrijk dat de stad bereikbaar blijft tijdens de werkzaamheden en dat er goed wordt gecommuniceerd met de inwoners en reizigers. Wij horen graag hoe Amsterdam dat heeft georganiseerd', zegt Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Verkeer.

Grote projecten komende jaren. De komende jaren vinden grote infrastructurele projecten plaats in Amstelveen zoals de verdieping en verbreding van de A9 en de aanleg van de Amstelveenlijn. Meer informatie over deze projecten zijn te vinden in het informatiecentrum InZicht gevestigd aan het Stadsplein 103 (boven de bibliotheek). Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.amstelveeninzicht.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.