Bijgewerkt: 21 juli 2024

Leden van een Albanese criminele organisatie ook in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
02-11-2017

De politie heeft dinsdag 31 oktober 2017 in een grootschalig onderzoek naar internationale drugshandel zeven personen aangehouden. Bij invallen in 14 panden in Amsterdam, Amstelveen, Zwanenburg, Velserbroek, Muiderberg en Rotterdam werden drie vuurwapens, een handgranaat, geld en een aanzienlijke hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

In 14 panden in Amsterdam, Amstelveen, Zwanenburg, Velserbroek, Muiderberg en Rotterdam werden de criminelen aangehouden


Het onderzoek startte medio 2016, toen bij de Amsterdamse politie informatie binnenkwam over een criminele Albanese groepering die vanuit Amsterdam de import van partijen cocaïne uit Zuid-Amerika coördineerde, bestemd voor de Europese markt. Na anderhalf jaar intensief onderzoek kwamen tientallen leden van de organisatie bij de recherche in beeld. De aangehouden personen worden verdacht van handel in drugs, witwassen en/of lidmaatschap van een criminele organisatie. Het zevental zit in beperkingen wat inhoudt, dat ze niemand mogen spreken behalve hun advocaat. Ze worden vrijdag aan de rechter-commissaris voorgeleid. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.