Bijgewerkt: 22 mei 2022

Leden van VVD-Amstelveen bezochten het zwembad De Meerkamp

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
10-11-2021

De VVD-Amstelveen gemeenteraadsfractie bezoekt regelmatig organisaties in Amstelveen. Op 8 november 2021 was de VVD bij zwembad De Meerkamp. Directeur Heleen van Ketwich Verschuur hield een presentatie over de huidige stand van zaken bij AmstelveenSport de organisatie die ook het zwembad leidt. AmstelveenSport doet het goed met alle sport en beweegactiviteiten, de Amstelveners doen het ook goed, maar dat kan natuurlijk altijd beter.

Daarvoor kregen de leden van de VVD een rondleiding in en onder het zwembad onder leiding van manager sportfacilities Leo Beeren en de manager van het zwembad Menno Valk. Onder het zwembad bevindt zich een indrukwekkende ‘machinekamer’ die alle technische zaken van De Meerkamp regelt. Zowel de waterhuishouding als ook de energievoorziening zijn indrukwekkend. In het zwembad zelf ging het over de veiligheid en het plezier van het zwemmen.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2021)

De VVD-Amstelveen gemeenteraadsfractie bezoekt regelmatig organisaties in Amstelveen. Op maandag 8 november 2021 was de VVD-fractie bij zwembad De Meerkamp. In het midden Heleen van Ketwich Verschuur directeur AmstelveenSport en Rob Ellermeijer VVD-wethouder Sport


De VVD-fractie was onder de indruk van de vele zaken die nodig zijn om een succesvol zwembad te kunnen hebben. Het belangrijkst onderwerp van gesprek was de capaciteit van De Meerkamp. Per week hebben bijvoorbeeld 1.500 kinderen zwemles en er staan nog een paar honderd kinderen op de wachtlijst. Rob Ellermeijer VVD-wethouder Sport, die ook aanwezig was, was blij dat hij de gemeenteraad had kunnen overtuigen van een uitbreiding van het zwembad met een extra bad. Dat moet het tweede kwartaal van 2024 klaar zijn. Daarmee heeft de gemeenteraad een belangrijke beslissing genomen om alle kinderen in Amstelveen in De Meerkamp zwemles te kunnen laten geven. En natuurlijk ook alle andere activiteiten van het zwembad meer ruimte te geven zoals bijvoorbeeld het belangrijke onderdeel van zwemlessen voor expats in onze gemeente.

VVD-sportwoordvoerder Victor Frequin bedankte aan het eind alle mensen van AmstelveenSport voor hun werk en wenste de aanwezige medewerkers Heleen van Ketwich Verschuur, Monique van Wijk, Leo Beeren en Menno Valk succes met hun werk en vooral met de voorbereidingen van de uitbreiding van het zwembad.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.