Bijgewerkt: 19 mei 2024

Leden gezocht voor de nieuwe kinderraad van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
17-05-2023

Vindt uw kind het leuk om samen met leeftijdsgenootjes mee te denken over verbeteringen in de stad? De kinderraad van Amstelveen komt vier keer per schooljaar bij elkaar om voor verschillende thema’s oplossingen en verbeteringen te bedenken. Kinderen die na de zomervakantie in groep 7 of 8 zitten kunnen zich uiterlijk 21 juni 2023 opgeven.

Wat doet de kinderraad? De kinderraad komt een aantal keer bij elkaar in een schooljaar. Je kiest samen een thema dat belangrijk is voor kinderen in Amstelveen. Bijvoorbeeld jezelf durven zijn, betere speeltuinen en minder armoede. Je bedenkt samen oplossingen of verbeteringen voor deze thema’s. Je gaat op bezoek naar een plek in Amstelveen die hoort bij het thema. De gemeente vraagt de kinderraad om mee te denken over onderwerpen die kinderen betreft.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2022)

De nieuwe kinderburgemeester en de nieuwe kinderraad van Amstelveen op de foto met de juryleden op 29 juni 2022 in de raadzaal. Op de voorgrond in het midden staat kinderburgemeester Lode Besseling met een blauwe hoofdband in zijn haar

Wat doet de kinderburgemeester? De kinderburgemeester is de voorzitter van de kinderraad. Als kinderburgemeester ga je mee naar evenementen met de wethouder jeugd en onderwijs of de burgemeester. Je houdt daar soms een korte toespraak. Denk bijvoorbeeld aan de intocht van Sinterklaas en de herdenkingen op 4 en 5 mei. Je praat over onderwerpen die belangrijk zijn voor kinderen. Bijvoorbeeld over buitenspelen, school of sport. Andere kinderen kunnen aangeven bij jou als kinderburgemeester wat zij belangrijk vinden.


Kom jij bij de kinderraad? from Gemeente Amstelveen on Vimeo.Je kunt in de kinderraad als je:  na de zomervakantie van 2023 in groep 7 of 8 zit; in de gemeente Amstelveen woont; op wilt komen voor de belangen van de kinderen in Amstelveen; het leuk vindt om mensen te ontmoeten (ook volwassenen); graag je mening geeft en die goed kunt vertellen; het leuk vindt om in de belangstelling te staan.

Hoe kun je je opgeven? Vertel aan je ouders of verzorgers dat je mee wilt doen met de kinderraad. Zij moeten je toestemming geven. Maak een videofilmpje van maximaal drie minuten met daarin: je naam, leeftijd, op welke basisschool en in welke klas je zit; vertel waarom jij in de kinderraad van Amstelveen wil; vertel wat jij belangrijk vindt voor de kinderen in Amstelveen; vertel of je ook kinderburgemeester wilt worden. Stuur je sollicitatiefilmpje via bijvoorbeeld de website WeTransfer uiterlijk 21 juni 2023 naar kinderburgemeester@amstelveen.nl . Zet in de e-mail duidelijk je naam, je klas en je school.

Wat gebeurt er dan? Alle filmpjes worden beoordeeld door een jury. Deze kiest de kinderen uit die in de kinderraad mogen. Uiterlijk woensdag 28 juni 2023 hoor jij of je in de kinderraad zit en uitgenodigd wordt voor de selectiemiddag. Tijdens de selectiemiddag op woensdag 5 juli 2023 wordt de nieuwe kinderburgemeester uit de kinderraad gekozen. En dan nu maar snel aan de slag met je sollicitatiefilmpje. Succes! Heb je nog vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar kinderburgemeester@amstelveen.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.