Bijgewerkt: 6 december 2023

Landsbanki

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
13-02-2011

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:


Volgende week maandag, de eerste dag van de schoolvakantie, ga ik samen met het afdelingshoofd financiën Jaap Huizenga naar IJsland. In 2008 parkeerde het vorig college van B en W 15 miljoen euro gemeentegeld bij Landsbanki.

euro Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2011)
Money, money, money


Daarom hebben we nu een vordering op de bank samen met de provincie en andere gemeenten. Uit de rechtszaak moet blijken, of we een 'preferente' schuldeiser zijn. In gewoon Nederlands: krijg je nog wat van je geld terug. De advocaten hebben gevraagd, of vertegenwoordigers van de gemeenten aanwezig kunnen zijn.

Dit kan wellicht helpen bij de rechtszaak in IJsland. Vorige week heb ik alle fractievoorzitters gevraagd, of zij akkoord zijn dat we gaan. Dat waren ze het allemaal mee eens. Als later blijkt, dat we geen geld krijgen omdat we niet aanwezig waren, dan zijn we echt zuur.

Waarschijnlijk zal de uitspraak in de maand mei volgen. Vervolgens gaat de zaak in hoger beroep. Dus deze collegeperiode reken ik als wethouder van financiën nergens op. Het thuisfront is echt niet blij, dat ik in de vakantie weg ga. Maar zij weten waarvoor het nodig is. De bovenbouw van onze school zit al vele jaren in een noodgebouw. We hebben elke euro nodig. Gelukkig landen we donderdag weer op Schiphol.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.