Bijgewerkt: 19 mei 2024

Landijsbaan in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Wieneke van Rossum
25-08-2011

Schaatsvereniging de Poelster is klaar voor het nieuwe schaatsseizoen!

Bijna alle werkzaamheden aan de landijsbaan aan de noordelijke Poeloever zijn gedaan. Het land is weer ingezaaid en dankzij de veelvuldige regen groeit het gestaag. De Poelster houdt zich echter al weer met de winter bezig en hoopt op een strenge vorstperiode, zodat de landijsbaan zijn primeur in Amstelveen kan gaan beleven.

Alle materialen zoals verlichting en Koek en Zopie staan gereed en de draaiboeken zijn bijgesteld. Zo gauw er een vorstperiode wordt verwacht wordt de baan onder water gezet, zodat er een mooie ijsvloer gecreëerd kan worden.

Schaatsers Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Schaatsers op de Poel


Maar er hoeft niet perse gewacht te worden op de landijsbaan: in oktober 2011 start het schaatsseizoen op de Jaap Edenbaan. De Poelster geeft daar schaatslessen voor jeugdleden (6-12 jaar), wedstrijdtrainingen voor jeugd (vanaf 12 jaar) en senioren en recreatielessen.

Naast het geven van trainingen organiseert de Poelster wedstrijden en zet toertochten uit. Zowel recreatief als in wedstrijdverband kan de schaatssport zowel als op kunst- als op natuurijs beoefend worden.

Uiteraard is de Poelster dit jaar bijzonder gefocust op Koning Winter om de landijsbaan in gebruik te stellen. Via de media zal hier ruchtbaarheid aan gegeven worden, of kijk voor verdere informatie op www.poelster.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.