Bijgewerkt: 3 juni 2023

Landelijke inleverweek van verboden messen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
24-04-2012

Verboden steekwapens kunnen in de laatste week van april 20012 worden ingeleverd op politiebureaus tijdens een grote landelijke inzameling. De periode valt vlak voor het ingaan van het wettelijk verbod op het dragen van alle val- , vlindermessen en stiletto's op 1 mei. Op dit moment zijn kleine uitvoeringen van deze steekwapens nog toegestaan, maar omdat ze veel worden gebruikt bij steekpartijen, vallen ze vanaf mei onder de Wet Wapens en Munitie.

Messenbezitters krijgen tussen maandag 23 april en maandag 30 april 2012 de gelegenheid anoniem hun steekwapens in te leveren op politiebureaus in de regio Amsterdam-Amstelland, onder andere aan de Gerard Doulaan in Amstelveen-Noord en de Flierbosdreef in Amsterdam-Zuidoost. De verzamelde wapens worden vernietigd.

Inleverplekken: De bureaus waar verboden messen ingeleverd kunnen worden zijn:

- Binnenstad Amsterdam: Elandsgracht (Hoofdbureau), Lijnbaansgracht, Prinsengracht, IJ-tunnel, Beursstraat, Nieuwezijds Voorburgwal en Raampoort;

- Amsterdam-Noord: Waddenweg (Rode Kruislaan);

- Amsterdam- Oost en Zuidoost: James Wattstraat, Linneausstraat en Flierbosdreef;

- Amstelveen: Amstelveen-Noord (Gerard Doulaan);

- Amsterdam-West: Meer en Vaart en August Allebéplein, Kabelweg en Johan Huizingalaan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.