Bijgewerkt: 30 november 2021

Landelijke Autismeweek 2011

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Only Friends
01-04-2011

Open Dag Only Friends voor Autismeweek

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft 2 april uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag, een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. De Nederlandse Vereniging voor Autisme en het AutismeFonds organiseren in aansluiting op de Wereld Autisme Dag van 2 t/m 9 april 2011 de Autismeweek 2011.

Het doel van de Autismeweek is meer bekendheid te geven aan autisme onder het grote publiek en vooroordelen weg te nemen.‘Je bent goed zoals je bent’

In het kader van de Autismeweek organiseert Sportclub Only Friends een Open Dag op woensdag 6 april 2011 in het Ronald Mc Donald Centre, Sportpark de Weeren 5, Amsterdam. Met een aanbod van maar liefst 15 verschillende sporten begeleidt Sportclub Only Friends jongeren van 5 tot 25 jaar met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Ons motto luidt: "Je bent goed zoals je bent".

Tijdens deze Open Dag kunnen belangstellenden komen kijken, informatie verkrijgen en meedoen met bijv. voetbal, zaalvoetbal, streetdance, kickboksen, atletiek, judo, handbal, fitness, watersport of duiken.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de Open Dag, of heeft u specifieke vragen, stuur dan een mail met uw gegevens en hoeveel personen u naar de Open Dag van 6 april komt aan naar info@onlyfriends.nl . U kunt ook telefonisch contact opnemen met: 020-3331250.

Informatie

Meer informatie over Only Friends vindt u op: www.onlyfriends.nl .Algemene informatie over autisme kunt u vinden op de landelijke website: www.autisme.nl Het landelijke programma van de Autismeweek 2011 is te vinden op de actiewebsite van de Autismeweek 2011 www.autismeweek.nl  en wordt continue gevoed met nieuwe informatie.

Autisme?

Autisme is een stoornis in de informatieverwerking van de hersenen. Informatie die via de zintuigen binnenkomt (zicht, geur, geluid, etc.) wordt bij mensen met autisme anders verwerkt. Zij hebben moeite om de details die zij waarnemen te verwerken tot een samenhangend geheel. Hierdoor hebben mensen met autisme problemen met communicatie, sociale interactie en verbeelding.

Autisme is een levenslange, vaak onzichtbare, handicap die invloed heeft op alle levensgebieden in alle levensfasen. De handicap brengt specifieke sterke en zwakke kanten met zich mee. De meeste mensen met autisme hebben in meer of mindere mate hun leven lang deskundige begeleiding nodig.

Met meer begrip van de omgeving en de juiste begeleiding kunnen veel mensen met autisme naar school of werken, relaties met anderen onderhouden en daardoor een zin- en betekenisvolle rol in de samenleving hebben. Ruim één procent van de Nederlanders – ongeveer 190.000 mensen – heeft een vorm van autisme.

Genetische basis

Autisme heeft een sterke genetische basis, hoewel de genetica van autisme zijn complex en het is onduidelijk, of ASD (autism spectrum disorders) wordt verklaard door de meer zeldzame mutaties, of door zeldzame combinaties van gemeenschappelijke genetische varianten. In zeldzame gevallen, autisme is sterk geassocieerd met middelen die geboorteafwijkingen veroorzaken, zoals zware metalen, pesticiden, of vaccins voor kinderen, maar het overtuigend wetenschappelijk bewijs hierover ontbreekt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS