Bijgewerkt: 22 juli 2024

Landelijk start van Athletics Movements in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: 2basics / Amstelveenweb
19-12-2013

Op woensdag 18 december 2013 van 11.30 - 12.30 uur was de landelijk start van Athletics Movements in de gymzaal aan de
Dr. Schaepmanlaan 4 in Amstelveen. Ongeveer 25 leerlingen van groep 7 van de Roelof Venemaschool deden mee aan de atletische spelletjes.

Jan Willem Landré (directeur van de Atletiekunie) opende de sportieve ochtend en vroeg vervolgens mevrouw Elvira Sweet, gedeputeerde van de provincie Noord- Holland en John Levie wethouder Sport Amstelveen naar voren.

atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Elvira Sweet, (PvdA) gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Zorg in de provinciale staten van Noord-Holland was ook aanwezig en zij sprak haar steun uit voor de deelnemende kinderen aan deze sportieve ochtend


Na de woorden van Elvira Sweet en John Levie introduceerde Jan Willem Landré atleet Gregory Sedoc (1981). Hij is een Nederlandse hordeloper van Surinaamse afkomst. Het grootste succes van zijn loopbaan tot nu toe behaalde hij op 2 maart 2007 op de Europese indoorkampioenschappen in Birmingham,waar hij de 60 m horden won, 1/100ste seconde voor landgenoot Marcel van der Westen. Verder nam Sedoc driemaal deel aan de Olympische Spelen. In 2009 trok hij het Nederlands record op de 60 m horden indoor naar zich toe.

atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Gregory Sedoc en John Levie spreken de kinderen toe


Gregory stelde zichzelf voor en vertelde de kinderen over betekenis van atletiek voor hem en zijn ervaringen. Daarna nam Jeroen Erkelens (lokale atletiektrainer) het woord over en ging de schatkist kraken, weliswaar met moeite en vervolgens werden de startnummers uitgedeeld en opgespeld, maar ook de gouden veters uitgedeeld en hier hielpen Elvira en John samen met Gregory Sedoc en Jeroen Erkelens mee.

atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Jan Willem Landré directeur van de Atletiekunie bevestigt het startnummer op de T-shirt van een jongeman


atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Veel kinderen van groep 7 van de Roelof Venemaschool kwamen naar de gymzaal om met atletiek kennis te maken


atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Nog even wachten en dan kunnen de kinderen hollen in de zaal


atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het hordelopen is een discipline binnen de atletiek, waarbij gelopen moet worden op een baan, waarop op regelmatige afstanden hindernissen zijn geplaatst, de zogenaamde horden


Na de warming-up van Gregory Sedoc begon het drie- en vierkamp, waarvan een onderdeel hordelopen met Gregorywas . Na de spannende wedstrijden konden de kinderen huiswaarts rijden op de fiets, want op de woensdagmiddag hebben de kinderen vrij op alle basisscholen.

Athletics Movements?

Veel kinderen bewegen minder en slechter. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt, dat de jeugd (t.o.v. 30 jaar geleden) significant slechter scoort qua conditie, kracht, lenigheid en coördinatie. Kinderen haken hierdoor eerder af bij sport, omdat ze er gewoonweg minder goed in zijn en daarom sporten niet meer leuk vinden.

Athletics Movements is het nieuwe programma van de Atletiekunie, waarmee zij een bijdrage willen leveren aan de motorische vaardigheden van de leerlingen op de basisschool. De Atletiekunie wil een impuls geven aan beter bewegen op en rondom basisscholen, om zo op kwalitatieve wijze bij te dragen aan duurzame gezondheid van de jeugd.

atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het hordelopen is een groot succes bij de meisjes en de jongens


atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De kinderen gaan fanatiek rennen in de gymzaal, ze hebben de smaak te pakken


atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Een van de spannende wedstrijden, plastic plaatjes verzamelen in de kleur van je team


atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De winnars van de atletiek wedstrijd


atletiek Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Als laatste actiepunt gaat Gregory Sedoc de startnummerkaarten van de kinderen signeren


De Atletiekunie heeft zich daarom ten doel gesteld zich in te zetten om meer kinderen beter te laten bewegen. Een motorisch vaardig kind raakt minder geblesseerd en houdt langer plezier in nieuwe en moeilijke beweegvormen. Motorische vaardigheden zijn de basis van iedere sport en lopen, springen en werpen zijn basisvaardigheden voor alle sporten.

Athletics Movements is specifiek ontwikkeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het programma bestaat uit 18 lessen; 6 lessen tijdens schooltijd (tijdens de gymles), 6 lessen na schooltijd en 6 lessen op de lokale club, alle lessen worden door gekwalificeerde atletiektrainers verzorgd.

Niet alleen het beter leren bewegen maakt het programma bijzonder. Er is naast het inhoudelijke thema namelijk een verhaallijn voor de kinderen ontwikkeld. Hiermee willen we het programma nog sterker tot de verbeelding van de kinderen laten spreken, waardoor ze dieper in het programma worden “gezogen” en ze daardoor nog enthousiaster worden gemaakt. Dit is een totaal nieuwe aanpak en gedachte binnen breedtesportprogramma’s. De deelnemers  moeten een schat vinden en hiervan de cijfercode kraken in een bijgeleverd spellenboek. Zo worden de kinderen meegenomen in de wondere wereld van het eiland Atletica.2basics

De ochtend werd door de medewerkers van Sport by 2basics breedtesport marketeers georganiseerd. Ze werken graag voor en met brand owners, omdat ze weten, dat nagenoeg elke marketingdoelstelling middels sport te bereiken is. Hun ambitie is de sport te benutten voor verhoging van marktpenetratie, voor het ontsluiten van markten, voor het creëren van intensieve, authentieke merk belevenissen, voor het werven van fans en volgers, voor het bouwen van BtB netwerken (Business to Business), voor story telling, voor sponsoractivatie, voor MVO doeleinden. Dat is wat 2Basics breedtesport marketing noemt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.