Bijgewerkt: 26 februari 2024

Laffe inbraak bij Voedselbank Amsterdam

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Ellie Goemans
04-01-2010

Het Europese jaar van de bestrijding van de Armoede kon voor de Voedselbank Amsterdam niet slechter beginnen. Afgelopen weekeinde (2 januari 2010) is er ingebroken in het Centrale Magazijn op het Storkterrein aan de Oostenburgermiddenstraat.

Honderden gezinnen, die gebruik maken van de Voedselbank worden hierdoor mogelijk gedupeerd (ook in Amstelveen), omdat deze week wellicht niet alle voedselpakketten op tijd en goed kunnen worden uitgereikt.

Voedselbank Amstelveen
(Stichting Voedselbank Amstelveen - 2009)

Een deel van de voorraad van de Voedselbank Amstelveen op 19 november 2009


Vooral de ontvreemde PC’s zijn een forse streep door de rekening van de Voedselbank, omdat men hierop de distributie en voorraadregistratie van het voedsel en de voedselpakketten bijhoudt.

“Het is verschrikkelijk. Stelen van de Voedselbank”, aldus een aangeslagen Ellie Goemans, eindcoördinator van de Voedselbank in Amsterdam: “Er is veel schade aangericht en dat onze PC’s zijn gestolen is een regelrechte ramp. Hierdoor hebben we mogelijk enorme problemen met de uitlevering van de voedselpakketten We lopen het risico dat we klanten moeten teleurstellen deze week. Dat is sowieso al erg, maar zeker nu met de extreme koude voor de boeg”.

De vele vrijwilligers van de Voedselbank zullen er alles aan doen om deze week de pakketten te kunnen aanbieden. “Dat is onze allerhoogste prioriteit en we hebben gelukkig vele handen om te helpen, maar zonder een PC kunnen ook wij onze operatie op termijn niet draaiende houden”, aldus Goemans. “Geld om nieuwe te kopen is er niet. We hopen op wat hulp van buitenaf”.

Amstelveen

Ook de Stichting Voedselbank Amstelveen krijgt van de Amsterdamse organisatie de voedselpakketten, dus voor hun twaalf gezinnen is het ook erg.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.