Bijgewerkt: 22 september 2023

Labyrint als kunst op het Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-04-2017

Op zaterdag 17 juni 2017 vindt op het Stadsplein een uniek evenement plaats. Onder leiding van kunstenares Stephanie Rhode werkt jong en oud mee aan een tijdelijk kunstwerk. Met het kunstwerk viert Amstelveen de jubilea van de stedenbanden met Berlijn Tempelhof-Schöneberg (Duitsland) en Villa El Salvador (Peru).

Foto Amstelveen
(Foto Stephanie Rhode - 2017)

Artist impression van het labyrint op Stadsplein Amstelveen


De kunstenares over het project: 'Op het Stadsplein leggen we de vorm van zeven huizen die met elkaar een labyrint vormen. Hier kunnen voorbijgangers doorheen lopen. Bloemen en planten geven een kleurrijk patroon aan het labyrint. Centraal staat een huis, dat gevuld wordt met rozenblaadjes. Daarnaast creëren we een lichtpatroon, dat de duur van stedenbanden weerspiegelt. Het idee achter het labyrint is om samen de weg te maken, ervaringen, cultuur en plezier met elkaar te delen en daarmee elkaar beter te begrijpen.”

Doe mee! De eerste enthousiastelingen hebben zich inmiddels aangemeld voor het kunstproject, maar Stephanie kan nog meer handen gebruiken. Er zijn tal van activiteiten: opbouwen van het kunstwerk, uitleg geven aan voorbijgangers, opbouwen lichtceremonie in de avond en afbouwen op zondagochtend. Iedereen kan meedoen. Werkzaamheden worden vanzelfsprekend afgestemd op leeftijd, wensen en fysieke mogelijkheden.

Aanmelden kan via de website www.mensenmakenamstelveen.nl/labyrint. Hier staat ook meer informatie over de werkzaamheden. Kijk op www.stephanierhode.nl om te zien welke vergelijkbare kunstprojecten zij eerder heeft gedaan. Het project maakt onderdeel uit van de campagne Mensen maken Amstelveen, waarin burgemeester Van ’t Veld Amstelveners oproept gezamenlijk activiteiten te ontplooien en daarmee een beweging op gang te krijgen die laat zien, hoe we met elkaar een bijdrage leveren aan onze stad.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.