Bijgewerkt: 18 mei 2024

Laatste weekend net een loodje te zwaar voor DVH

Nieuws -> Sport

Bron: DVH
08-10-2012

Soft- en honkbal - Het weekend van de afrekeningen leverde De Vliegende Hollanders (DVH) honk- en softbal eigenlijk vooral een kater op

Eerst was daar zaterdag 6 oktober 2012 de laatste kans van de dames 1 softbal om zich te handhaven op in de overgangsklasse, de op één na hoogste afdeling in Nederland. Dat leek tot en met de 6e inning goed te gaan met een 1-6 voorsprong op Onze Gezellen (Haarlem). Helaas volgde er een complete deceptie en ineenstorting in de 7e en laatste inning, toen OG het heft in de wedstrijd overnam, en met 7-6 een einde aan de illusies van de dames maakten.

Zondag was er een unieke dag voor DVH, want er waren liefst twee teams die voor het landskampioenschap gingen. De topsport junioren meiden reisden af naar Almere voor de beslissingen in het seizoen. In de halve finale stond eerst HCAW uit Bussum als tegenstander op het veld.

honkbal Amstelveen
(Foto DVH - 2012)

Honkballers


Die namen een snelle 4-0 voorsprong en leken DVH eronder te houden. Maar de meiden vochten sterk terug, en wisten na een spannende laatste inning een 4-5 overwinning in de wacht te slepen. Op dus naar de finale, waarin Tex Town Tigers uit Enschede de tegenstander werd.  Beide teams waren enorm aan elkaar gewaagd en de wedstrijd werd een echte nagelbijter. Hier trokken de meiden van DVH helaas met 5-4 aan het kortste eind, en moeten genoegen nemen met de tweede plaats.

Natuurlijk een fantastische prestatie, want ze zijn toch tweede van Nederland geworden.

Heren Softbal 1 gingen tegen Storks uit Den Haag proberen de derde landstitel op rij binnen te slepen in de Holland Series, maar ook dat ging helaas niet lukken. Vooral de slagkracht van DVH schoot op belangrijke momenten tekort, waardoor Storks niet veel in de problemen werd gebracht.

Jeffrey Visser en vooral Jarryd Farrel gooiden behoorlijk goede wedstrijden, maar konden niet voorkomen dat de Hagenaars met 1-5 en 1-2 overwinningen de titel naar zich toe trok. Ook hier geldt dat straks de tweede plek van Nederland een goede prestatie is, maar op het veld overheerste natuurlijk toch even de teleurstelling over de gemiste kans om geschiedenis te schrijven.

Al met al heeft DVH-Amstelveen een ongelofelijk sterk seizoen gehad in haar jubileum (50) jaar, met maar liefst 4 kampioenschappen, 5 promoverende teams en twee zilveren medaille teams op nationaal niveau.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.