Bijgewerkt: 27 september 2022

Laatste stand van zaken in verpleeghuis Nieuw Vredeveld augustus 2017

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-08-2017

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen op 14 augustus 2017 over de laatste stand van zaken in verband met de situatie in het verpleeghuis Nieuw Vredeveld:

'Geachte leden van de gemeenteraad,

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Herbert Raat (VVD) wethouder Zorg


Op 3 juli 2017 heb ik u geïnformeerd over de melding bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg over Nieuw Vredeveld. In de vergadering van de gemeenteraad van 19 juli 2017 heb ik u geïnformeerd over het antwoord van de Inspectie en aangegeven, dat er een gesprek met mevrouw Zuidema, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Brentano Amstelveen (waar Nieuw Vredeveld onder valt), zou volgen.

Dit gesprek heeft dinsdag 25 juli 2017 plaatsgevonden. Van mevrouw Zuidema, voorzitter Raad van Bestuur van Brentano heb ik begrepen, dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg intussen een (reguliere) inspectie bij Nieuw Vredeveld heeft uitgevoerd. Over de inhoud van het rapport van de inspectie zal zij ons informeren. Daarnaast gaf zij aan, dat het verbeterplan, zoals begin dit jaar door Brentano opgesteld, wordt uitgevoerd en op schema ligt.

Van mijn kant heb ik aangegeven, dat zowel het college als de gemeenteraad zeer betrokken zijn bij de zorgverlening aan de Amstelveense inwoners van Nieuw Vredeveld. Om de gemeenteraad op de hoogte te houden van de zorgverlening hebben wij afgesproken, dat de maandelijkse nieuwsbrief over Nieuw Vredeveld met de gemeenteraad wordt gedeeld.

Foto Amstelveen
(Foto screenshot - Google Earth - 2017)

Verpleeghuis Nieuw Vredeveld op een foto van Google Earth van 234 meter hoogte


Mevrouw Zuidema heeft mij opnieuw uitgenodigd om een dagdeel mee te lopen in Nieuw Vredeveld om met eigen ogen te zien hoe de zorgverlening aan de bewoners er nu voorstaat. De afspraak is gepland op 4 oktober. Ik zal op mijn beurt de heer Van Houten, voorzitter van de Raad van Bestuur van Zorg en Zekerheid, vragen om met mij mee te gaan. In de bijlage (pdf 28 pagina’s) vindt u de nieuwsbrieven over Nieuw Vredeveld van dit jaar. Voorde volledigheid is de brief van de inspectie ook toegevoegd.

Met vriendelijke groet, Herbert Raat Wethouder ZorgAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.