Bijgewerkt: 17 april 2021

Laat je huid checken tijdens de Huidkankerdag op 25 mei

Nieuws -> Gezondheid

Bron: ZHA
08-05-2013

Op zaterdag 25 mei 2013 wordt de Nationale Huidkankerdag gehouden door het Huidfonds. De polikliniek Dermatologie van Ziekenhuis Amstelland geeft bezoekers ,die zich vooraf hebben opgegeven, de mogelijkheid om tussen 10.00 en 13.00 uur hun huid te laten checken door een dermatoloog. Inschrijven voor die dag kan via www.huidkanker.pro . Het aantal plaatsen is beperkt.

“Wij vinden het belangrijk om patiënten voor te lichten over de gevaren van zonnen. We vertellen de mensen graag, hoe ze hun huid het beste kunnen beschermen en zelf kunnen controleren” aldus Wouter Goldschmidt, dermatoloog. “Ons doel is er toe bijdragen, dat huidkanker minder vaak voorkomt en eerder wordt herkend. Hoe eerder de verdachte plekjes ontdekt worden des te groter de kans om huidkanker te voorkomen of te behandelen”.

Dermatologen Amstelveen
(Foto ZHA - 2013)

De dermatologen van het Ziekenhuis Amstelland: vlnr. Mw. Boersma, mw. Kamphof en de heer Goldschmidt


De open dag is voornamelijk bedoeld voor mensen die geen patiënt zijn bij de polikliniek Dermatologie en zich zorgen maken. De bezoekers kunnen deze dag kosteloos hun huid laten controleren. Wanneer de dermatologen een verdacht plekje ontdekken krijgt de bezoeker een brief mee voor de huisarts voor verder beleid.

Dermatoloog Willeke Kamphof waarschuwt: “Huidkanker is een groeiend probleem, waarop je alert moet zijn”. Het aantal mensen met huidkanker neemt schrikbarend toe: in 10 jaar tijd is het aantal mensen met diagnose huidkanker verdrievoudigd van 15.000 naar 45.000 personen per jaar. Dit heeft verschillende redenen.

Veel mensen in Nederland hebben een licht huidtype en mensen gaan steeds meer vaker naar zonnige vakantiebestemmingen. Hierbij zorgen ze voor onvoldoende bescherming door zonnebrandcrèmes.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.