Bijgewerkt: 18 mei 2022

Kunstweek 2009 in de Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
20-10-2009

Van 7 november tot en met 14 november wordt de Kunstweek 2009 gehouden. De kunstweek zet op talloze manieren beeldende kunst en Nederlandse beeldend kunstenaars in de schijnwerpers.

Door het hele land vinden bij kunstuitleencentra, musea en galeries evenementen en manifestaties plaats. Behalve kunstwerken om uit te lenen presenteert de kunstuitleen Amstelveen al sinds enkele jaren Kunst in de Vitrines. U ziet sieraden, keramiek, glas, design, tassen en nu ook hoeden.

Hoed Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Corry de Bruin-Schoemaker: Rode hoed


Op zaterdagmiddag 7 november 2009 om 14.30 vindt in de kunstuitleen Amstelveen de wervelende openingsshow “Met De Hoed De Wereld Rond” plaats. De opening wordt verricht door Marianne Jongkind, nestor onder de hoedenmakers en een begrip. Jongkind maakt al meer dan 40 jaar hoeden o.a. voor Nederlandse ontwerpers waaronder Mart Visser.

Met spanning wordt elk jaar op het nieuwe thema gewacht en het thema voor 2009 is Noord Amerika. De hoedenwedstrijd met daaraan gekoppeld een expositie van de deelnemende hoeden krijgt steeds meer belangstelling in binnen- en buitenland en heeft in zeer korte tijd een goede reputatie opgebouwd. Bijzonder is de lage drempel van deze hoedenwedstrijd.  Iedereen mag inschrijven, van gerenommeerde hoedenmakers tot gedreven eenmalige hobbyisten, uit Nederland en daarbuiten. 

Hoed Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Corry de Bruin-Schoemaker: Hoed op zwart rood


Ook het onderwerp laat heel veel ruimte voor de fantasie van de maker. Dit is dan ook duidelijk zichtbaar in de grote diversiteit maar ook de hoge kwaliteit van de diverse inzendingen. Veel hoedenmakers doen een volgend jaar weer mee met een mogelijk nog mooiere hoed en willen de serie graag volmaken.

Een vakjury (Erica Pach, Martin Kers en Elisabeth Kaesen) scheidt het koren van het kaf volgens de wedstrijdvoorwaarden en het publiek maakt haar eigen keuze. Hierbij valt op, dat ook door het publiek met een kritisch oog voor ontwerp en afwerking wordt gekozen. Er zijn twee prijzen verbonden aan de show: de 'Vakjuryprijs met de Zilveren Hoedenspeld' en het juryrapport en de 'Publieksprijs met een Wisselbokaal' en een financiële bijdrage.

Van 7 november 2009 tot en met 9 januari 2010 zijn de 32 deelnemende hoeden tentoongesteld in de kunstuitleen Amstelveen en kan door het publiek de beste hoed gekozen worden. De hoeden zijn ook te koop.

Mous Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Jet Mous: Ringen


In de vitrine treft u gedurende dezelfde periode keramiek en sieraden aan van Jet Mous. De in Friesland wonende en werkende keramiste is bekend door haar krachtige, kleurrijke keramiek. Haar tulpenvazen hebben een klassieke uitstraling maar zijn samengesteld uit eigentijdse componenten, met andere woorden “Fresh Classics”.

Mous Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Jet Mous: Samengestelde vaas, keramiek


Speciaal voor de kunstuitleen Amstelveen en de Kunstweek 2009 maakte Mous een serie ringen van bone-chinaporselein. Deze ringen worden in de kunstweek aangeboden vanaf € 45,--. Het kunstweekgeschenk is een origineel en praktisch vormgegeven eierdopje van hoogwaardig keramiek gesierd met twee decoraties van Henk Helmantel, Kunstenaar van het jaar 2008. En als u tijdens de Kunstweek een kunstwerk koopt of nieuwe klant wordt bij een kunstuitleen, krijgt u zelfs een set Kunstwerk Geschenken in een praktische Kunstweek-tas.

Mous Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Jet Mous: Ringen


Verder zijn er gedurende de hele week diverse aanbiedingen zoals geen inschrijfgeld bij het aangaan van een abonnement en maakt u iemand abonnee van de kunstuitleen dan krijgt u van ons een prachtige ijsemmer cadeau. Kijk voor meer informatie op www.kunstuitleenamstelveen.nl of bel 020-6452333.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.