Bijgewerkt: 28 mei 2024

Kunstgrasveld voor jeugd Waardhuizen Middenhoven

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-02-2011

Het college van B en W van Amstelveen heeft als belangrijk punt van haar nieuwe jongerenbeleid het stimuleren van sport. Ze ondersteunt daarom een initiatief van het wijkplatform Waarhuizen Middenhoven om te investeren in de aanleg van een kunstgrasveld aan de Orion. Woensdag 9 maart 2011 bespreekt de commissie Burgers en Samenleving het voorstel.

Voor de wijken Waardhuizen Middenhoven was vanuit de Kwaliteitsimpulsgelden een bedrag gereserveerd voor de verbouwing van het Galjoen. Nu de gemeenteraad heeft besloten het Galjoen te sluiten komt dit geld vrij. Hermine Janssens van het wijkplatform:’In de omgeving van de Orion wonen veel jongeren. Het huidige voetbalveld is niet meer veilig bespeelbaar.

Een kunstgrasveld is hier echt op z’n plek en multifunctioneel. Behalve jongeren uit de buurt kunnen ook leerlingen van de Willem Alexanderschool, de Cirkel en de naschoolse opvang hier gebruik van maken. Bewoners en jongeren vragen we van begin af aan mee te denken over de inrichting van het veld.’

Wethouder Herbert Raat (VVD) van Jeugd:’Samen met John Levie (BBA), wethouder Sport en Spelrecreatie, sta ik helemaal achter het voorstel van het wijkplatform. Jongeren kunnen hierdoor sporten in hun wijk. Om oud-wethouder Bernard Goudsmit te citeren:’ Geef jeugd de mogelijkheden tot sport, geef ze vrijheid en geef ze veiligheid en neem maatregelen om dat te blijven ontwikkelen’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.