Bijgewerkt: 5 december 2022

Kunstenares Julia dos Santos Baptista exposeert in Den Haag

Nieuws -> Cultuur

Bron: Júlia dos Santos Baptista
26-10-2016

Júlia dos Santos: 'Kunst en onderwijs dragen bij tot een meer democratische en reflectieve samenleving'. De Amstelveense kunstenares Júlia dos Santos Baptista exposeert tot eind november 2016 op uitnodiging van het International Institute of Social Studies (ISS) van de Erasmus Universiteit van Rotterdam, dat is gevestigd in Den Haag, werken uit haar Medusa Collectie.  De expositie is genaamd Where Art meets Science.

'In een tijd, waarin er in onze huidige maatschappij de angst heerst, dat de komst van (teveel) vluchtelingen en immigranten de tradities en cultuur van een land op een negatieve manier beïnvloeden, wil ik door mijn werk laten zien, dat als erkenning wordt gegeven aan alle identiteiten van verschillende culturen, er meer is dat ons verbindt dan ons van elkaar scheidt. Kunst kan namelijk in hoge mate bijdragen tot een meer reflectieve samenleving,’ zegt ze.

Foto Amstelveen
(Foto J. dos Santos Baptista - 2016)

Júlia dos Santos Baptista onder de viaduct aan de Keizer Karelweg bij een van de 10 unieke posters van de 'Collectie Medusa'


Ze vervolgt: ‘Kunst heeft de kracht om verstandig denken te ontwikkelen en zelfs onze perceptie te veranderen op verschillende niveaus over belangrijke kwesties, inclusief over onszelf. Het heeft de kracht om onze zintuigen uit te breiden en stelt ons in staat om met meer aandacht te luisteren naar de meningen, of werkelijkheden van andere mensen,’ zo laat ze weten. Kunst opent onze geest voor nieuwe oplossingen en kan zelfs nieuwe waarden ontsluiten.

Want zoals Charles Darwin ons ooit heeft geleerd: het is niet de sterkste van de soort die overleeft, maar de meest flexibele.’  De tentoonstelling Where Art Meets Science bij ISS International Institute of Social Studies is te bezoeken tot eind november 2016, Kortenaerkade 12, Den Haag. Tegelijkertijd is er een tentoonstelling van 10 unieke posters van de Collectie Medusa te zien op de Open Lucht Galerie de Keizer Karel Viaduct A9 naast de busstation Amstelveen. Meer informatie over Júlia dos Santos Baptista en haar inspirerende werk is te zien op www.juliadossantosbaptista.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.