Bijgewerkt: 5 maart 2024

Kunstcongres met perspectief voor mensen met arbeidsbeperking in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-02-2019

Op 11 februari 2019 was het Kunstcongres met perspectief in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen. 48 beeldend kunstenaars met een arbeidsbeperking konden hier hun werk exposeren. Doel van de dag is het talent van de kunstenaars zichtbaar te maken en de ontwikkeling van professioneel kunstenaarschap aan te moedigen. Met het congres wil UWV-organisaties inspireren om mensen met een arbeidsbeperking een weg naar werk te bieden. Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen opende de tentoonstelling en sprak de aanwezigen toe.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2019)

Marijn van Ballegooijen (PvdA) wethouder Werk en Inkomen opent de tentoonstelling in het Museum Jan van der Togt in Amstelveen


Foto Amstelveen
(Bron Michiel Knol - 2019)

Een schilderij van Michiel Knol: 'Limburg'


Bij het kunstcongres waren kunstenaars met een arbeidsbeperking die beeldende kunst maken aanwezig. Ook konden vier kunstenaars een prijs winnen: deel uitmaken van een rondreizende tentoonstelling door de provincie Noord-Holland.

Wethouder Van Ballegooien gaf aan: 'Het is belangrijk dat deze groep hun creatieve talenten laat zien. We moeten ook anderen, zoals bijvoorbeeld werkgevers, stimuleren om niet te focussen op de beperking, maar op de mogelijkheden en het creatieve talent. Het is nodig om verbinding te maken, mogelijkheden en kansen te benutten en jezelf zichtbaar te maken. Daardoor kunnen mensen met een beperking ook meedoen. Dat is belangrijk.'

Ook bedankte de wethouder het UWV voor het organiseren van deze bijeenkomst en de kunstenaars voor het meedoen. Veel kunstenaars krijgen hierdoor werk of opdrachten voor werk. Kitty Korver, Michiel Knol, Jaqueline Storm en Corrade Calderaro zijn de vier winnaars van het Kunstcongres met perspectief regio Midden.
Meer informatie. Bekijk de website perspectief.uwv.nl/kunstcongres voor meer informatie over het Kunstcongres, de winnaars en het juryrapport.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.