Bijgewerkt: 5 december 2022

Kunst3Daagse 2008

Nieuws -> Cultuur

Bron: SBK Amstelveen
22-03-2008

De Nationale Kunst3Daagse 2008 vindt plaats van vrijdag 28 maart tot en met zondag 30 maart 2008. Galeries en kunstuitlenen in heel Nederland organiseren van vrijdag 28 maart t/m zondag 30 maart 2008 bijzondere activiteiten over hedendaagse beeldende kunst.

Met de Kunst3Daagse willen de galeries en kunstuitlenen laten zien dat u zeer welkom bent om u te laten informeren over beeldende kunst, of om u te laten inspireren en te verrassen. Want er is nog zoveel goede en mooie kunst niet ontdekt.

Smaak Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)SMAAK

Het thema van de Kunst3Daagse is SMAAK. Er wordt ingegaan op de betekenis van smaak in de kunst; SMAAKVOL tegenover SMA(a)K(e)LOOS; over smaak valt wél te twisten; SMAAK als tijdsbeeld; SMAAK als zintuig; SMAAK aan tafel; SMAAK en stijl, SMAAK als inspiratie.zoveel mensen, zoveel smaken. De SBK Amstelveen biedt deze 3 dagen een breed palet aan smaken.

Toon De Haas

SBK Amstelveen start dit evenement donderdag 27maart om 17.00 uur met de presentatie van het boek ‘Weg van Texel’. De Amstelveense kunstschilder Toon de Haas toont, naar aanleiding van het verschijnen van het gelijknamige boek, een serie schilderijen van het eiland Texel.

'Hoge hakken, echte liefde'

Keramische schoensculpturen van Renate Volleberg. De studio van Renate Volleberg maakt concepten en ontwerpen voor schoenen en accessoires. Schoenen tussen ambacht, industrie en kunst. Vanaf donderdag 27 maart tot en met 12 april 2008 staan haar intrigerende schoenontwerpen in de spotlights van de SBK. In de kunstuitleen laat zij een serie keramische schoenobjecten zien en in de vitrines toont zij slippers en portemonnees.

Expect the unexpected

Sieraden van Pauline Barendse en Jan Matthesius in de vitrines vanaf donderdag 27 maart tot en met zaterdag 31 mei 2008.

Veiling

Als afsluitende activiteit organiseert de SBK Amstelveen zaterdag 29 maart 2008 op veler verzoek weer een kunstveiling in de kunstuitleen. De veiling begint om 15.30 uur en de bezichtiging start een uur voor aanvang. Natuurlijk krijgt u daar een 'SMAAK'makertje bij. Een week voor de veiling zullen de te veilen werken opgenomen worden in een digitale catalogus op de website. Na afloop kunt u genieten van een glas wijn en een lekker hapje.

Adres: SBK Amstelveen

Stadsplein 103

1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.