Bijgewerkt: 20 maart 2023

Kunst to go bij SAKB KunstLokaal online

Nieuws -> Cultuur

Bron: Carin de Koning
14-03-2021

Voorlopig zijn de deuren van de Stichting Amstelveense Kunst Belangen (SAKB) KunstLokaal aan de Ouderkerkerlaan nog dicht. Creatieve cursussen online geven is lastiger dan bijvoorbeeld een cursus Engels. Toch wil SAKB KunstLokaal ook op afstand mensen stimuleren om creatief aan de slag te gaan. Daarvoor is nu een ludieke oplossing gevonden. Vanaf deze week kun je je hart ophalen op de website www.kunstlokaaltogo.nl .

Op de website worden opdrachten aangeboden die iedereen thuis kan maken. Er zijn teken- en schilderopdrachten, schrijf- en fotografieopdrachten. Als een opdracht je aanspreekt, kun je op de link drukken voor het instructieblad of de instructievideo. Dan kun je beginnen. Bij elke activiteit hoort een feedbackmoment via Zoom, waarvoor je je kunt inschrijven. Ook zijn er ontmoetingsmomenten, zoals bijvoorbeeld Britt’s Kunstcafé. Voor een link, een feedbackmoment of een ontmoetingsmoment betaal je € 2,50 in de kosten van dit project.Het project is bedoeld voor iedereen, zowel voor doorgewinterde creatievelingen als voor aarzelende beginners. Voor deze laatste groep zijn er startersdozen klaargemaakt met basismaterialen. Er is een startersdoos voor tekenen (€ 10,--), een voor schilderen (€ 15,--) en een voor zijde schilderen (€ 14,95). Op de website kun je lezen waar je de dozen op kunt halen.

Veel opdrachten zijn ook geschikt voor kinderen, zoals bijvoorbeeld de fotografieopdrachten van Dolly Pietersen: ‘Fotograferen met je smartphone’, ‘Optische illusie’, ‘Creatieve selfie maken’ en ‘Filmstills maken’. De opdracht ‘Teken een vogel’ van Judith van Nus kan ook door jong en oud gedaan worden, net als ‘Landkaart tekenen’ of ‘Allemaal beestjes’ van Mieke Bruning. Kortom, er is voor elk wat wils om de saaie coronatijd op een actieve en vrolijke manier door te komen. Bovendien blijft de website ook na de coronatijd functioneren. De opdrachten worden dan regelmatig vernieuwd en/of aangevuld. Als je dan te ver weg woont of minder mobiel bent, kun je via SAKB KunstLokaal ook thuis bezig blijven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.