Bijgewerkt: 19 april 2024

Kruip in de huid van een rechercheur

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
12-09-2008

Politie van start met misdaadspel

De politie organiseert een spel waar iedereen de komende maand aan mee kan doen. De ontknoping volgt op de Landelijke Politiedag op zaterdag 11 oktober waarbij in de plaatsen Amsterdam, Alkmaar, Den Helder, Hoorn, Purmerend en Weesp de 'plaats delict' is ingericht. Daar zijn ook echte forensisch rechercheurs aanwezig die de finale vragen kunnen beantwoorden.

Met het spel zijn bijzondere prijzen te winnen zoals een dag op pad met de korpschef, het volgen van een politietraining of een kijkje achter de schermen van de forensische recherche. Ga de uitdaging aan en speel mee!

Vergrootglas Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Vergrootglas met pistool


Informatie

Om goed mee te spelen is het van belang om de komende vier weken de uitzendingen van het opsporingsprogramma 'Ter Plaatse' (RTVNH) te volgen. Daar worden de beelden getoond van de crimescene met daarbij allerlei aanwijzingen. De informatie is ook te lezen in het Noord-Hollands Dagblad en te volgen via de politiewebsite http://politie-amsterdam-amstelland.nl/

Spel

Het spel draait om een moord op de gefingeerde platenbaas Herman Brodstein. Zijn bloedmooie secretaresse treft hem dood aan in zijn kantoor. Hij is vermoord door twee schoten uit een pistool. Er komen vier verdachten in beeld. Wie heeft deze laffe daad op zijn of haar geweten?

Schrijfster

Het spannende moordscript is geschreven door Patricia van Mierlo (1954). Zij is scenarioschrijfster en heeft onlangs haar eerste thriller geschreven onder de titel 'De namen van Maria'.

Meedoen

Kijk om mee te doen naar de uitzending van Ter Plaatse van Radio en TV Noord-Holland op woensdag 17 september 2008. De uitzending begint op 17.20 uur en wordt vanaf 18.30 uur ieder uur herhaald tot de volgende dag. Speur naar sporen, luister naar verklaringen van getuigen en probeer verbanden te leggen. Los deze zaak op en maak kans op één van de vele prijzen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.