Bijgewerkt: 18 juni 2024

Kritiek op plannen lokale tv

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
12-12-2007

De gemeenteraad is verdeeld over plannen om RTV Amstelveen met televisie uitzendingen te laten beginnen. Burgemeester en Wethouders stellen voor er 87 duizend euro voor uit te trekken.

In een commissievergadering spuwden raadsleden vorige week (49-2007) uitgebreide kritiek op de televisieplannen van RTV Amstelveen. Volgens Henk Fokkink van de Ouderen Combinatie Amstelveen is de zender niet in staat voldoende behoorlijk aanbod te leveren voor de radio, wordt er te weinig gedaan aan nieuwsverslaggeving en ontberen de vrijwilligers van de omroep de bekwaamheid voor televisie.

RTV Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een nieuwsbericht van RTV-Amstelveen op het tv-scherm op 12 december 2007


Veel kritiek kwam ook van GroenLinks raadslid Paul Regouin, die op zich wél voorstander is van een gezonde lokale omroep. ,,Dat mag ook best wat kosten. Maar wat zijn de doelstellingen van de omroep? Dat wordt mij uit de plannen niet duidelijk.” Zijn voorstel is eerst de radioprogrammering op niveau te brengen en als blijkt dat er voldoende perspectieven zijn, uit te breiden met televisie. Ook andere partijen nemen liever meer tijd alvorens met tv te starten.

Het lijkt Regouin ook een goed idee om eens door de rekenkamercommissie te laten narekenen hoeveel geld de omroep opslokt. Zo is er recent voor 25 duizend euro verbouwd in het pand aan de Van Heuven Goedhartlaan, waar de omroep binnenkort uit moet. De bibliotheek aan de Orion in Middenhoven wordt ook weer verbouwd om de omroep te huisvesten. Daar komen dan nog kosten voor apparatuur bij.

Volgens wethouder Frans Hellendall had de gemeenteraad zelf gevraagd om een moment om de tv-plannen aan de orde te stellen: ,,Dat moment is nu aangebroken.” Hellendall vindt dat de omroep na negen maanden ‘perspectief op bestaan’ heeft, al kan de informatieve waarde van programma’s beter. De kabelkrant is volgens Hellendall zeker een succes.

De gemeenteraad beslist op 19 december 2007 over de tv-plannen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.