Bijgewerkt: 24 september 2021

Kosten jongerencentra ten minste 2500 euro per jongere!

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
01-11-2010

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

Aankomende woensdag op 3 november 2010 is er weer een vergadering over de begroting in de gemeenteraad. Twee weken geleden is de vergadering geschorst, omdat de vergadering tegen middernacht niet afgelopen was. De gemeente moet miljoenen minder uitgeven om de begroting sluitend te houden. Gelukkig kunnen we de minima buiten schot houden, is er geld voor veiligheid, leerlingenvervoer, sport, jeugdzorg en wordt de OZB niet verhoogd.

Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Wethouder Herbert Raat


Veel gedoe is er over de bezuiniging op de Muziekschool. Nu krijgt elke leerling ruim € 400 subsidie per jaar. We brengen die subsidie nu met een kwart terug, van € 1,2 miljoen naar 0,9 miljoen. Liever bezuinig je niet, maar een subsidie van ruim € 300 per kind op de muziekschool  is nog steeds veel geld.

Verder heb ik laten uitrekenen hoeveel subsidie Amstelveen per individu betaalt aan instellingen. De jongerencentra vormen een grote uitschieter. In de jongerencentra komen 100 tot maximaal 250 jongeren per week. Dit betekent, dat we per jongere tussen de € 6400 en € 2560 uitgeven. Onvoorstelbaar en niet uit te leggen.

Daarom wil ik ander beleid en het geld meer inzetten in bestaande voorzieningen, zoals sportverenigingen, P60 en andere plekken waar jongeren komen. Toch heeft de gemeenteraad vorig jaar besloten, dat er nog een jongerencentrum bij moet komen: De Zetterij. Wij hebben in het college van B en W grote twijfels hierover.

Tot nu heb ik nog geen opdracht gegeven om de Zetterij te bouwen (kosten € 1,3 miljoen en jaarlijks € 200.000 voor beheer), dus het geld is er nog. Wellicht is er woensdag ruimte in de gemeenteraad om dit geld een betere bestemming te geven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.