Bijgewerkt: 18 mei 2024

Korfballers van KVA winnen in de Nieuwe Bankrashal

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
29-01-2013

Korfbal - KVA, Korfbal Vereniging Amstelveen 1 heeft zaterdagmiddag 26 januari 2013 uitstekende zaken gedaan in de race om het kampioenschap in de Overgangsklasse A. KVA 1 won in een sfeervolle Nieuwe Bankrashal met 19-18 van Tweemaal Zes 1 uit Maartensdijk. Een ploeg waar eerder dit seizoen in de uitwedstrijd nog ruim van werd verloren. KVA 1 slaat nu een gat van vier punten op Tweemaal Zes 1 en staat dankzij het gelijke spel van ODIK 1 tegen Oost Arnhem 1 drie punten voor op nummer twee ODIK 1.

Dankzij het enigszins verrassende verlies vorige week zaterdag van Tweemaal Zes 1 tegen ODIK 1 en de winst van KVA 1 op bezoek bij KVZ 1 stond KVA 1 voorafgaand aan deze speelronde op de eerste plaats in de Overgangsklasse A. Tweemaal Zes 1 en ODIK 1 volgden beide op slechts twee punten.

korfbal Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Korf en bal


Bij winst op Tweemaal Zes 1 kon KVA 1 dus uitstekende zaken doen bovenin het klassement en Tweemaal Zes 1 op een achterstand van vier punten zetten. Tweemaal Zes 1 wist echter dat het moest winnen van KVA 1 om de koppositie weer te kunnen heroveren en weer mee te doen om het kampioenschap.

Hoewel de zaterdag nooit een favoriete speeldag zal worden voor het KVA-publiek, zat De Nieuwe Bankrashal toch aardig vol met supporters. De mogelijkheid om beneden direct aan het veld te kunnen zitten en staan verhoogt de sfeer. Daarnaast zorgde de DJ voor een extra boost bij voornamelijk de spelers en speelsters, maar ook bij het publiek.

Het sterk verdedigende werk van het hele team werd misschien wel juist in deze laatste secondes beloond want Tweemaal Zes 1 was niet meer bij machte om een fatsoenlijk schot af te leveren waarna de welverdiende 19-18 overwinning een feit was.

KVA 1 staat nu, met nog 4 speelronden te gaan alleen aan kop in de Overgangsklasse A met 3 punten voorsprong op nummer twee ODIK 1. Zaterdag 2 februari 2013 staat de zeer lastige uitwedstrijd tegen Oost Arnhem 1 op het programma. Winst is noodzakelijk om een eventueel kampioenschap in een later stadium binnen te halen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.