Bijgewerkt: 19 mei 2024

Korfbal Vereniging Amstelveen 1 wint ook van ODIK 1

Nieuws -> Sport

Bron: KVA
09-12-2012

Korfbal - KVA 1 heeft zaterdag 8 december 2012 uitstekende zaken gedaan in de strijd om de koppositie in de Overgangsklasse A. In de Nieuwe Bankrashal werd ODIK 1 uit Barneveld met maar liefst 26-18 verslagen. Dankzij deze knappe overwinning op de voormalig mede koploper blijft KVA 1 meedraaien in de top van klassement.

Samen met Tweemaal Zes 1 (dat zaterdag ook won) staat KVA 1 nu na 5 speelronden op een gedeeld eerste plaats. KVA 1 heeft echter wel een beter doelsaldo dan Tweemaal Zes 1. Hoewel KVA 1 - ODIK 1 vooraf gezien werd als een echte topper, was de publieke opkomst zeer mager.

Het nare tijdstip van 17.35 uur en het voorspelde slechte weer schrok klaarblijkelijk heel wat toeschouwers af, maar ook het spelen op zaterdag in plaats van op zondag blijkt niet goed te doen aan het aantal toeschouwers. KVA is een echte zondag vereniging, maar is genoodzaakt om op zaterdag te spelen, wanneer de tegenstander deze dag als vaste speeldag heeft. Gelukkig volgt er voor KVA 1 nog maar een zaterdag wedstrijd en worden de overige thuisduels gewoon op zondagmiddag gespeeld.

korfbal Amstelveen
(Foto Rob Visser - 2012)

Korfbal Vereniging Amstelveen 1 heeft op zaterdag 8 december 2012 uitstekende zaken gedaan in de strijd om de koppositie in de Overgangsklasse A. In de Nieuwe Bankrashal werd ODIK 1 uit Barneveld met maar liefst 26-18 verslagen


KVA 1 en ODIK 1 stonden voorafgaand aan de wedstrijd samen met BEP 1 en Tweemaal Zes 1 op een gedeeld eerste plaats na vier speelronden. De winnaar van dit duel zou dus bovenin mee blijven draaien, terwijl de verliezende ploeg een stapje terug kon doen. Hoewel promovendus KVA 1 als doel heeft om zich te handhaven mag er na de succesvolle competitiestart ook stiekem omhoog gekeken worden.

ODIK 1 beschikt over een jong getalenteerd team met als uitschieter misschien wel aanvaller Luuk van de Kuilen. Hij bleek in de wedstrijd tegen KVA 1 verreweg de beste speler te zijn van ODIK 1 en bewees zijn waarde met zijn loepzuivere afstandschot. Gelukkig beschikt ook KVA 1 over meerdere goede aanvallers/sters en die diversiteit in schotkracht is een grote kwaliteit van de ploeg van trainer Eric Geijtenbeek.

Deze overwinning op ODIK 1 is alweer de vierde voor KVA 1 dit zaalseizoen. Na vijf speelronden staat KVA 1 samen met Tweemaal Zes op een gedeeld eerste plaats. Volgende week speelt KVA 1 op zondag de lastige uitwedstrijd tegen BEP 1 uit Purmerend. BEP 1 is dit seizoen de enige ploeg die het lukte om van Tweemaal Zes 1 te winnen. KVA 1 zal dus alles op alles moeten zetten om daar een goed resultaat weg te kapen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.