Bijgewerkt: 5 december 2023

Kopstukken Italiaanse maffia gearresteerd

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
30-11-2006

De recherche van Bureau Opsporing district Zuid heeft in samenwerking met het openbaar ministerie drie Italiaanse mannen gearresteerd in Amsterdam-Zuid. De verdachten, 50, 53 en 56 jaar oud worden verdacht van internationale handel in verdovende middelen. Twee van hen zijn dé kopstukken van een grote maffiaclan in Italië. De derde Italiaan staat aan het hoofd van een kleinere maffiabende.

Ook werd een 45 jarige Italiaanse vrouw gearresteerd voor handel in verdovende middelen. Alle verdachten zijn ingesloten en worden tevens verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie. Onder leiding van een officier van justitie van het parket Amsterdam werd eind september een onderzoeksteam opgestart naar aanleiding van informatie over internationale handel in verdovende middelen.

Technisch en tactisch onderzoek bracht de politie op het spoor van deze internationale criminele organisatie die al langere tijd een drugslijn onderhield van Amsterdam naar Italië. Op vrijdag 24 november 2006 werden de vier verdachten in Amsterdam-Zuid gearresteerd.

Bij twee huiszoekingen in Amstelveen en een in Amsterdam-Zuid vonden agenten 35 kilo verdovende middelen en ruim twee miljoen euro aan contanten. Tevens werden twee vuurwapens aangetroffen. Nader onderzoek aan het politiebureau bracht aan het licht dat de 50- en 56-jarige verdachten grote kopstukken zijn van de Italiaanse Camorra en door de Italiaanse justitie worden gezocht. Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan en in bewaring gesteld door de rechter-commissaris.

De recherche van Bureau Opsporing district Zuid onderzoekt de zaak verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Externe link: Camorra


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.