Koploper te sterk

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
16-02-2006

Het beste van het spel hebben en na afloop met lege handen staan. Anders kan de wedstrijd tussen Amstelveen Rugby Club 1890 en 't Gooi niet worden samengevat. Amstelveen 1890 was goed en daarom is het extra zuur dat er zelfs geen bonuspunt uit de strijd werd gesleept.

Na afloop excuseerde de scheidsrechter zich bij Amstelveen-coach Erik Hengeveld voor enkele discutabele beslissingen die uiteindelijk diep in blessuretijd de Amstelveners de das om deden. Maar rugby'er s zeuren en klagen niet over of tegen de referee. Dat wordt er van jongs af aan al igepompt, en zo hoort het ook.

ARC 1890 heeft zo nu en dan teveel respect voor de tegenstander. „We zijn te lief en willen allemaal de bal in onze handen hebben voordat deze de vijandelijke doelijn passeert.

Je hebt een paar boeven nodig in je team, mannen die wanneer het even tegenzit, de kar op sleeptouw nemen en de zaak weer rechttrekken. Jongens die niet vies zijn om af en toe een klapje uit te delen,"aldus Gerrit Dekker, woordvoerder van ARC 1890.

Het was geen mooi weer om lekker te rugbyen, gewerkt moest er worden op het veld. Amstelveen deed dit zeker in de eerste helft en kwam in snel met 10-0 voor door een try van Tim Platt en een conversie en strafkick van Johan van Breda.

Amstelveen maakte daarna de bekende fout door achterover te gaan leunen en te denken dat de buit al binnen was en liet zodoende 't Gooi weer terug in de wedstrijd komen. Rust 10-10. De tweede helft gaf hetzelfde speelbeeld te zien, Amstelveen opereerde op de helft van 't Gooi maar moest wel alert zijn voor de uitvallen van de vestingstadbewoners. Twee strafkicks benut door Johan van Breda, die daarmee aangaf weer helemaal terug te zijn na een vervelende blessure gaven Amstelveen een verdiende 16-10 voorsprong.

't Gooi -koploper in de ereklasse- gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam sterk terug. Het leverde 't Gooi drie try's op waarvan er twee in blessuretijd werden gescoord. Eindstand 16-25. Dekker: „Extra wrang gezien het spelbeeld van de wedstrijd. Maar dit hoort ook bij de sport. Coach Hengeveld was eveneens teleurgesteld over de uitslag maar ook erg trots op zijn mannen gezien het vertoonde spel. „De play-offs halen is de doelstelling van ARC 1890 en daarna beginnen we weer opnieuw met 0-0."

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.