Bijgewerkt: 20 maart 2023

Koopzondagconcert in muziek- en dansschool

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-03-2006

In het hoofdgebouw van de muziek-en dansschool aan het Stadsplein 99 wordt zondag 2 april 2006 vanaf 11.30 uur weer een koopzondagconcert gehouden.

Twee pianisten spelen een programma met stukken van vier jubilarissen. Van Johann Pachelbel, die 300 jaar geleden overleed, wordt de wereldberoemde canon gespeeld in een arrangement voor piano-quatre-mains.

Daarna is Mozart te horen, die dit jaar 250 jaar geworden zou zijn, in een deel uit het Concert voor 2 piano's. Vervolgens klinkt Robert Schumann (hij overleed 150 jaar geleden) via drie deeltjes uit een Suite voor piano-vierhandig. Honderd jaar geleden werd Dmitri Shostakovitch geboren.

Van hem is het laatste werk op het programma. Zijn 'Suite voor 2 piano's, opus 6' schreef hij in 1922, toen hij pas 15 jaar oud was. En toch getuigt het stuk van een enorme volwassenheid. De suite bestaat uit vier delen, die verschillend van karakter zijn, maar waarbij dezelfde thema's voortdurend terugkomen.De datum van het concert (02-04-06) betekent ook: 2 pianisten, 4 componisten, let op opus 6. De twee pianisten zijn Geertje Nooitgedagt en Cleem Determeijer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.