Bijgewerkt: 29 februari 2024

Koninklijke onderscheiding voor Gopal Ramanathan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-01-2011


Op vrijdag 14 januari 2011 reikte burgemeester van Amstelveen, de heer Jan van Zanen een Koninklijke Onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit aan de heer Gopal Ramanathan is sinds 1975 werkzaam bij KPMG te Amstelveen.

KPMG Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Herman Dijkhuizen, voorzitter van KPMG verwelkomt de aanwezigen op het afscheidsfeest


Gedurende zijn 35-jarige carrière heeft hij voor deze organisatie veel betekend. In de jaren negentig heeft hij in Nederland de grondslag gelegd voor de “Due Diligence Practice” . Onder zijn leiding is dit ontwikkeld tot de huidige Transaction Services Practice. Wereldwijd worden de klanten van KPMG ondersteund bij hun fusie- en overnameactiviteiten.

KPMG Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Herman Dijkhuizen tijdens zijn afscheidstoespraak met Gopal Ramanathan


Tot oktober 2009 was de heer Ramanathan “Global Chairman” van deze praktijk, nu bestaand uit zo’n 3.500 professionals in 60 landen. Dit succes is voor een groot deel te danken aan zijn “Global Mindset”, mensgerichtheid en zijn attitude van “geven in plaats van nemen”. Zijn betrokkenheid bij de uitbouw van het internationale netwerk heeft hem ook andere internationale posities binnen KPMG opgeleverd, waaronder zitting in de supervisory board van KPMG in Turkije.

Per 1 oktober 2009 is decorandus benoemd tot voorzitter van de KPMG High Growth Markets Practice van KPMG in Nederland. Vanuit Nederland worden Nederlandse bedrijven ondersteund bij hun (voorgenomen)activiteiten in opkomende markten en worden ondersteund bij hun investeringen in Europa en Nederland.

KPMG Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Veel collega's en familieleden waren aanwezig op het afscheidsfeest in het KPMG gebouw


KPMG Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Jan van Zanen, de burgemeester van Amstelveen spreekt de heer Ramanathan toe


Zijn commitment en passie om de wederzijdse economische en culturele betrekkingen tussen India en Nederland te versterken werden (h)erkend. Dit heeft geleid tot benoemingen als voorzitter van de India werkgroepen van de Dutch Trade Board en Holland Financial Centre. Vanuit deze hoedanigheden geeft hij zich gewijd aan de intensivering van de Economische betrekkingen tussen Nederland en India. En heeft hij een leidende rol gespeeld in economische missies naar India van het Ministerie van Economische Zaken en Holland Financial Centre. Daarbij heeft hij Nederland als investeringsland stevig op de kaart gezet. Het is mede aan zijn tomeloze inzet te danken dat vele Indiase bedrijven in de laatste jaren de weg naar Nederland als vestigingsplaats hebben weten te vinden

KPMG Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De heer Gopal Ramanathan krijgt van burgemeester Jan van Zanen de Koninklijke onderscheiding opgespeld. Hij werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau


Ook op cultureel gebied is door de heer Ramanathan een stevige stimulans gegeven aan de relatie tussen Nederland en India. Zo heeft hij niet alleen KPMG als sponsor gecommitteerd bij het India Festival van het Concertgebouw in 2008 (het grootste India Festival tot op heden in Nederland).

KPMG Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Burgemeester Van Zanen geeft de heer Ramanathan een extra cadeau; een Delfts blauw schaal


Ook is hij de initiator van het Diwali festival in Amstelveen, dat vorig jaar met veel succes werd gehouden en dat tot een jaarlijkse traditie zal uitgroeien. Het Diwalifeest, ook wel “lichtjesfeest” genoemd, verheugt zich in massale belangstelling vanuit de Indian (Business) Community in de regio Amsterdam en ver daarbuiten. Dit geslaagde feest bevordert niet alleen het welkomst gevoel voor de Indiase gemeenschap maar bevordert ook de integratie tussen Indiase en Nederlandse gemeenschappen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.