Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Komt Hudson's Bay naar Amstelveen?

Nieuws -> Stadshart

Bron: Herbert Raat
15-06-2016

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Komt Hudson’s Bay naar het oude V&D pand in Amstelveen? Het bedrijf is in onderhandeling met de eigenaar van het pand: ASR. Vorige week heb ik gesproken in Amsterdam met Richard Baker, de topman van Hudson’s Bay. Baker is een uitermate innemende man en hij kende onze stad. ‘We want to invest in your city’, zei hij tegen mij. Waarop ik reageerde met: ‘You’re very welcome. Amstelveen is the perfect location for Hudson’s Bay’.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Richard Baker, de topman (CE) van Hudson's Bay Company met Herbert Raat (VVD) wethouder Financiën


Binnenkort wordt duidelijk, of de partijen er uit komen met elkaar. Voor Amstelveen en voor Hudson’s Bay zou het een goede zaak zijn. De warenhuisketen past met hun concept en serviceniveau perfect bij ons. Bovendien zorgen we er zo voor, dat zowel de westzijde, waar de Bijenkorf is gevestigd, als de oostzijde aantrekkelijk is.

De oostzijde van het Stadshart kan eerlijk gezegd sowieso wel een verandering gebruiken. In 1962 was de opening van V&D een feit in de toenmalige zaagtand. Nu is ASR bezig om plannen uit te werken voor het pand aan het Buitenplein. Het vooraanstaande bureau Rijnboutt is hiermee aan de slag. Het oude V&D pand is een typisch voorbeeld van de architectuur uit de jaren ’60. Het complex is verouderd en aan herontwikkeling toe. Maandag hebben we een presentatie gehad met de laatste stand van zaken door ASR. Hudsons’s Bay wil een moderne winkel dus er zal fors geïnvesteerd moeten worden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het Buitenplein van het Stadshart Amstelveen met het verlaten gebouw van V&D op 23 april 2016


ASR onderzoekt ook, of er woningen ontwikkeld kunnen worden binnen het plan. De kracht van het Stadshart vind ik dat er verschillende functies zijn. Niet alleen winkels, maar ook wonen en cultuur. Binnenkort wordt duidelijk, of Hudson’s Bay naar Amstelveen komt. Vooralsnog ziet het er goed uit. Toch gaat bij ons de vlag nog niet uit, want je weet nooit hoe de onderhandelingen achter de schermen verlopen. Aan de bereidheid van de gemeente Amstelveen om mee te werken zal het niet liggen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.