Bijgewerkt: 19 april 2024

Komst van Pathé bioscoop in Amstelveen is steeds dichterbij

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-03-2022

De gemeente Amstelveen is voornemens om een koop- en anterieure overeenkomst aan te gaan met Pathé. Dit besloot het college van B en W Amstelveen op dinsdag 22 maart 2022. Hiermee is de komst van een Amstelveense vestiging van Pathé weer een stap dichterbij.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Herbert Raat (VVD) wethouder Stadshart


Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2021)

Het plan voorziet in een verdiepte aanleg van de A9, een nieuwe aansluiting van het centrum op de A9, een nieuwe langzaam verkeersverbinding, aanpassingen aan de ontsluiting van de theatergarage, betere aansluiting van het busstation op het centrum, bebouwing van de ruimte achter het theater. Dit is de locatie van de Pathé bioscoop, waarop dit schetsontwerp betrekking heeft. Door de entree van de bioscoop op het Stadsplein te positioneren, wordt het cultuurcluster versterkt met P60, Schouwburg Amstelveen en Platform C


Locatie achter de culturele instellingen. Het is de bedoeling dat de nieuwe bioscoop achter de Schouwburg Amstelveen en P60 komt met een entree aan het Stadsplein ter hoogte van de huidige ingang van Platform C. 'Dit zou een geweldige stap zijn,” “Niet alleen voor het Stadshart of voor Amstelveen, maar voor de hele Amstelland regio. Er is veel behoefte aan meer levendigheid op het Stadsplein en deze ontwikkeling levert daar een belangrijke bijdrage aan' – aldus Herbert Raat (VVD) wethouder van het Stadshart. De doelstelling is om eind april 2022 de overeenkomst te tekenen. Hierna volgt een bestemmingsplanprocedure en de aanvraag van een omgevingsvergunning.

Verdere procedure. Na het ondertekenen van de koop- en anterieure (privaatrechtelijke) overeenkomst is de eerste vervolgstap om de procedure voor een bestemmingsplan uit te voeren. We streven ernaar deze medio dit jaar ter inzage te leggen en eind dit jaar ter vaststelling aan de raad aan te bieden. Op basis daarvan werkt Pathé haar ontwerp verder uit en werkt ze toe naar de aanvraag voor een omgevingsvergunning.

Parallel daaraan werkt de gemeente verder aan het plan voor het vrijmaken van de bouwruimte, zowel in tijd als in kosten in relatie tot de directe omgeving met het busstation en de werkzaamheden aan de A9. Dit plan is uiterlijk in beeld, wanneer Pathé de beschikking heeft over haar onherroepelijke omgevingsvergunning. In de huidige planning is dat in de eerste helft van 2024. Hierna start de gemeente met het bouwrijp maken en kan worden gestart met de bouw in het voorjaar van 2025, met een verwachte oplevering eind 2026.




Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.