Bijgewerkt: 3 maart 2024

Kom in de kas, 11 en 12 april 2015 open dagen in glastuinbouw

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Groenpromotie.nl
27-03-2015

De teelt van hortensia voor in de tuin maar ook voor in huis, rozen als potplant en snijbloem en Cymbidium voor de snij zijn niet alledaagse producten om te zien. De wereld van de kas is er een vol geheimen, maar daar komt verandering in. Op zaterdag 11 en zondag 12 april 2015 openen de kassen hun deuren om te laten zien, wat er allemaal achter het glas gebeurt. Kom in de Kas is de naam van dit evenement, waaraan zes bedrijven in de regio Aalsmeer deelnemen. Het kan in de kas, want in de kas kan alles. Tijdens het evenement Kom in de Kas laten enthousiaste tuinders zien dat de glastuinbouw een sector is waar muziek in zit, vandaar dat voor de 38ste editie van dit jaarlijks evenement de keuze voor dit als thema is gemaakt.

Bewonder

De kassen verkennen kan dit jaar in de regio Aalsmeer door het bezoeken van één compact gebied, waar toch mooie verschillende bedrijven te zien zijn. Maak bij de firma Koster kennis met de bolbloemen en workshops bollenmanden maken. Ammerlaan laat 15.000 m² zien met snij cymbidium en bij Lex+ doen ze het mooiste wat er is, zij creëren rozen. Bij van Klaveren Plant en Kwekerij Zuider Legmeer kan men alle soorten hortensia’s zien en de rozen van Olij Rozen reizen de hele wereld over. Kom dus rennen tussen de rozen, je verbazen over de hortensia’s en bewonder de cymbidiums. Kortom: kom in de kas!

Foto Amstelveen
(Bron Flora Holland - 2014)

De insecten die de kweker helpen zijn heel klein


Gastvrije Tuinders

Dit jaar draait het thema van Kom in de Kas rond muziek. Vandaar, dat er ook een aantal muzikale elementen worden toegevoegd. Op zaterdag 11 april zijn er optredens van het Show- en Jachthoorn korps uit Kudelstaart. Deze optredens vinden plaats bij de deelnemende bedrijven. Op zaterdagmiddag brengt het shantykoor de Brulboeien een groot aantal meezingers ten gehore bij Van Klaveren. Zondagmiddag 12 april treedt bij Van Klaveren Opera Familia op. Ze zijn bekend geworden bij Holland Got Talent 2011. Kinderen leven zich uit op het springkussen, of worden vermaakt door een clown. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. Bezoek je Kom in de Kas: doe dan mee met de #kasfoto2015 wedstrijd! Je kunt nu al foto’s insturen van voorgaande jaren. Meer informatie staat op de Facebookpagina.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In de regio Aalsmeer nemen zes bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. De openingstijden in de regio Aalsmeer zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 11 en op zondag 12 april. Parkeren kan op het parkeer-dak van de Bloemenveiling Aalsmeer, vandaaruit rijden gratis elke tien minuten pendelbussen naar de bedrijven zelf. Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door Dutch Produce Association, FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank. Op www.komindekas.nl kunt u zien welke kassen bij u in de buurt open zijn. Volg Kom in de Kas via Facebook en Twitter. De toegang is gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.