Bijgewerkt: 17 juni 2024

Kom in de glastuinbouw kas op zaterdag 11 juni 2022

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Groenpromotie.nl
23-05-2022

Telers van bloemen, planten en groenten zijn ook producenten van gezondheid en geluk! Met dagelijks wat meer verse groenten en fruit en met bloemen en planten om je heen ben je al snel een stuk positiever, creatiever en energieker! In ons kleine landje wordt op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden heel veel verschillende producten onder glas geteeld.

Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. En dat is precies waar Kom in de Kas over gaat. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 11 juni 2022 kan iedereen in regio Aalsmeer in de kassen komen kijken en zien hoe alles in zijn werk gaat. Zes bedrijven zetten de deuren open. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

Foto Amstelveen
(Foto Rolf van Koppen - 2015)

Gerberaveld in de kas. Gerbera jamesonii is een soort bloeiende plant van het geslacht Gerbera, behorend tot de basale Mutisieae stam binnen de grote Asteraceae (of Compositae) familie. Het geslacht werd genoemd ter ere van de Duitse botanicus en arts Traugott Gerber (1710 - 1743)


Gastvrije tuinders. De Nederlandse glastuinbouw loopt op het gebied van techniek en innovaties voorop bij de teelt van gewassen, maar ook in het omgaan met energie, water, meststoffen en gewasbescherming. In regio Aalsmeer zijn zes verschillende bedrijven te bezoeken. Het is een zeer gevarieerd gebied van sierteeltproducten met kwekers met varens, snijhortensia, Gerbera, Bromelia en Phalaenopsis. De snijhortensia en phalaenopsis kweker zijn hypermodern, zij behoren tot de enkele bedriiven die (nagenoeg) geen gas gebruiken. Zij verwarmen hun kassen door zomers warmte op te slaan in de grond en deze warmte er in de winter weer uit te halen. Bij de potplanten bedrijven  wordt er gekweekt op rolcontainers en wordt er gebruik gemaakt van verschillende robots binnen deze systemen.

Activiteiten. Tijdens Kom in de Kas worden ook diverse activiteiten voor jong en oud aangeboden. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en watergeven van planten. Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Ook is er tijdens Kom in de Kas aandacht voor opleidingen en werken in de glastuinbouwsector. Op het werkplein kunnen bezoekers informatie krijgen over vakgerichte opleidingen, welke functies er zoals zijn in de sector en is er een overzicht van openstaande vactures bij bedrijven in de regio.

Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector en wordt in 2022 voor de 44ste keer georganiseerd. In de regio Aalsmeer nemen zes bedrijven deel. Ieder deelnemend bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 11 juni. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en Twitter. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl. Op de publieke website van Glastuinbouw Nederland staat alle informatie over de glastuinbouwsector.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.