Bijgewerkt: 25 mei 2024

Kom in de Kas 2024 in Aalsmeeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Groenpromotie.nl
11-03-2024

Kom in de Kas, het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector in Aalsmeeer, vindt plaats op zaterdag 6 april 2024 en staat in het teken van Groene liefde. Bij Kom in de Kas hebben we heel veel Groene liefde om te geven. Groene Liefde voor elkaar, voor de sector, voor de kweker en voor de producten uit de kas en nog veel meer. Kom in de Kas is een groene ontmoetingsplek die mensen samenbrengt, om Groene Liefde te ontdekken en door te geven. Van planten en bloemen, je ontdekt het allemaal in de kas. Iedereen is uitgenodigd om op zaterdag 6 april van 09.00 tot 16.00 uur zijn of haar Groene Liefde te ontmoeten.

Foto Amstel-veen
(Foto Rolf van Koppen - 2023)

Bezoekers van Kom in de Kas in april 2023

Jouw Groene Liefde is zóóó dichtbij. Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien hoe kwekers dat doen. Kijk hoe alles groeit. Stel vragen. Vol passie vertellen de kwekers over hun Groene Liefde en hoe zorgvuldig er wordt omgegaan met energiebronnen, water en voedingsstoffen. In regio Aalsmeer zijn zes verschillende bedrijven te bezoeken. Bij van Klaveren Plant verwarmen ze kassen d.m.v. warmte- en koudeopslag. Handelskwekerij Ubink is uitgegroeid tot een vooraanstaand bedrijf in Europa op het gebied van cactussen en vetplanten. Inmiddels tellen ze 60.000 m² moderne kassen in Kudelstaart, waar meer dan 100 soorten vetplanten en meer dan 200 soorten cactussen worden geproduceerd en wereldwijd worden verkocht. Arcadia Chrysanten is het loket voor de geplozen chrysant in Nederland.
Bunnik Bromelia is gespecialiseerd in de teelt van Bromelia’s en bij Quakelplant kun je hedra’s, dahlia’s en andere potplanten bekijken. Sabra Exotics is een bedrijf dat tropische planten importeert en verhandelt.

Activiteiten. Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en water geven van de planten. Uiteraard staat de kweker voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Op diverse locaties zijn foto plekken ingericht zodat de bezoekers leuke foto’s kunnen maken voor op social media. Voor de kinderen wordt een interactieve speurtocht en diverse spelen georganiseerd.

Over Kom in de Kas. Kom in de Kas wordt in 2024 voor de 46ste keer georganiseerd. In de regio Aalsmeer nemen zes bedrijven deel. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden. De openingstijden zijn van 09.00 tot 16.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.