Bijgewerkt: 27 september 2023

Koffieconcert 'Van Bach tot Gershwin' in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
14-05-2014

Zondag 25 mei 2014 vindt om 12.00 uur het laatste koffieconcert voor de zomervakantie plaats in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. Het programma laat onder de titel 'Van Bach tot Gershwin' originele stukken en bewerkingen horen voor de klarinet. Judith van der Plas is de klarinettiste.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Klarinettisten van het Harmonie Orkest Amstelveen


Ze studeerde klarinet aan het Koninklijk Conservatorium in de Den Haag en treedt regelmatig op diverse podia en heeft een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd. Henk Trommel, organist van de Kruiskerk, begeleidt haar op orgel en piano. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl



Het programma is een weergave door de klarinet van 200 jaar muzikale sfeermuziek en fantasieën. In dit concert wordt muziek van Johann Sebastian Bach gespeeld, van diens leerling Johann Krebs, van de Duitse negentiende-eeuwse componist Joseph Rheinberger (o.a. een prachtige romantische Pastorale), van 6 jaar geleden overleden Sir Malcolm (Henry) Arnold, die zoveel prachtige filmmuziek schreef en van de hedendaagse Hongaarse klarinetvirtuoos Béla Kovács die een ode aan George Gershwin componeerde. In september 2014 start een nieuwe serie maandelijkse koffieconcerten in de Kruiskerk.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.