Bijgewerkt: 21 juni 2024

Kleinschalig hotel met daghoreca in Oude-Dorp

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
25-06-2005

De lokale overheid is bereid mee te werken aan de vestiging van een kleinschalig hotel (maximaal vijftien kamers), eventueel gecombineerd met een daghoreca, in het Oude Dorp. Dit staat in de conceptnotitie 'Oude Dorp'.

De daghoreca van maximaal 150 vierkante meter kan er ook onafhankelijk van een hotel worden gevestigd en komen bovenop het huidige horeca-areaal. Een dergelijke functie zou de „levendigheid en verblijfsduur overdag stimuleren."

Verder bepleit de notitie dat publiekgerichte functies zoals detailhandel, commerciële dienstverlening en toeristische en kunstzinnige functies voor de Dorpsstraat en Stationstraat behouden blijven. Del gebouwen aan de rand van het dorp, zoals het Rode Kruis en de pastorie, kunnen breder worden bestemd.

Behalve een publieksgericht zouden er een kantoor- of woonfunctie kunnen worden toegestaan. Tenslotte blijft het onttrekken woningen ten gunste van bedrijvigheid „onwenselijk."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.