Bijgewerkt: 26 april 2024

Kinderworkshop met Sam Drukker in Museum JAN

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum JAN
04-02-2022

Ter gelegenheid van de expositie van Sam Drukker - Onderweg organiseert Museum JAN de kinderworkshop 'Mijn Idool in Houtskool' op zondag 13 februari 2022 tussen 11:00-12:30 voor kinderen vanaf 8 jaar.  Sam Drukker tekent en schildert meestal mensen die hij mooi en interessant vindt. Zoals familieleden, vrienden en kunstenaars.

Een foto kun je maken door simpelweg op een knop te drukken, maar een tekening begint met heel goed kijken. Hoe teken je iemand precies? Wie is de persoon die voor je zit of staat? Dit is iets wat we tijdens deze workshop 'Mijn idool in houtskool' gaan oefenen en verder uitdiepen.

Foto Amstelveen
(Foto Eddy Wenting - 2021)

Sam Drukker


Dus, neem een foto mee van je idool of je favoriete familielid. Of neem je beste vriend(in) mee en teken elkaar tijdens de workshop! Toegangsprijs: gratis (begeleiders betalen de normale museumentree (Museumkaart is geldig) en kunnen tussentijds de tentoonstelling bekijken. Graag aanmelden via educatie@museumian.nl. Adres: Museum JAN Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen www.museumjan.nl

Live tekenperformance Sam Drukker. Sam Drukker komt live tekenen op zaal tussen zijn eigen werken in Museum JAN. Hij kiest willekeurig personen uit die hij ter plekke in een half uur zal portretteren. Een unieke kans om de kunstenaar in actie te zien!

Over zijn werkproces vertelt Sam Drukker: 'Concentratie is alles. Eerst moet je begrijpen wat er aan de hand is. Als ik werk ben ik voor 90% aan het registreren, dom aan het overnemen. Maar tegelijkertijd moet ik begrijpen wat mij ontroert en aantrekt.'

Over Sam Drukker (1957) - Sinds zijn studie aan de Academie Minerva in Groningen, tekent en schildert Drukker portretten van mensen in hun schoonheid, imperfectie en kwetsbaarheid. De kunstwerken getuigen van een zeer realistische teken- en schilderstijl. In de tentoonstelling ‘Onderweg’ in Museum JAN zijn werken van de periode 2010-2021 te zien, met onder andere het kersverse werk Plaag (2020) en de Drie Roeiers (2017) die in relatie tot de corona- en vluchtelingencrisis actueler zijn dan ooit. Wanneer: 13 februari 2022, 14.00-17.00. Normale museumtoegang, vooraf aanmelden is hiervoor niet nodig.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.