Bijgewerkt: 2 maart 2024

Kinderen gaan koken voor ouderen

Nieuws -> Sociaal

Bron: Stichting Brentano Amstelveen
17-01-2011

Op initiatief van Stichting Brentano Amstelveen en Stichting Cardanus worden in februari vier bijzondere Kinderkookcafés georganiseerd. Bijzonder, omdat de kinderen gaan koken voor cliënten van twee woonzorgcentra van Brentano en voor bewoners in de omgeving van deze woonzorgcentra.

De kinderen nemen deel aan de brede school en zijn 9, 10 jaar oud. Zij zijn afkomstig van de basisscholen 'De Wereldbol', de '2de Montessorischool', 'Palet Zuid' en 'De Parcival'. In totaal nemen een kleine honderd kinderen deel aan dit initiatief.

olmenhof Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Zorgcentrum 'De Olmenhof'


Het eerste Kinderkookcafé is op 7 februari 2011. In de keuken van Brentano’s woonzorgcentrum 'De Olmenhof' wordt dan gekookt. Op het menu staan onder meer een stoofschotel van wintergroenten, aardappelen en rundvlees en een appeltasje met kaneel en vanillesaus.

Op 8 februari wordt weer gekookt in 'De Olmenhof', maar dan voor de wijkbewoners. Op 14 februari wordt gekookt voor cliënten van woonzorgcentrum ’t Huis aan de Poel en op 15 februari 2011 wordt er een maaltijd gemaakt voor de wijkbewoners in de omgeving van ’t Huis aan de Poel.

Wijkbewoners betalen 5 euro voor de maaltijd. Wie wil mee-eten, kan zich opgeven bij De Olmenhof, tel. 020-6456551  of ’t Huis aan de Poel, tel 020-6419351.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.