Bijgewerkt: 8 december 2021

Kinderdagverblijf Augustijntje naar Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: AT 5
05-07-2005

De gemeente Amstelveen heeft met grote inzet gezocht naar een oplossing voor de opvang van kinderen uit het te sluiten Amsterdamse kinderdagverblijf ´Het Augustijntje´.

Amstelveen had de locatie Zonnestein 66 te Amstelveen al aangewezen als herontwikkelingslocatie voor woningbouw, maar voegt daar nu genoeg ruimte voor een permanent kinderdagverblijf aan toe. In eerste instantie wordt op deze locatie tijdelijke opvang mogelijk gemaakt.

In maart van dit jaar werd duidelijk dat kinderdagverblijf ´Het Augustijntje´, gelegen aan de Kalfjeslaan te Amsterdam, zijn deuren moest sluiten. Vanwege het grote aantal Amstelveense kinderen uit Randwijck en Elsrijk dat gebruikt maakt van deze voorziening, werd de gemeente Amstelveen door een groep bezorgde ouders benaderd.

Zij verzochten de gemeente een locatie in Amstelveen Noord aan te wijzen waar een kinderdagverblijf-instelling een gebouw zou kunnen plaatsen voor kinderdagopvang.
Hoewel de gemeente wettelijk gezien niet verantwoordelijk is voor het organiseren van kinderopvang, heeft de gemeente toch grote inspanningen gepleegd.

Ingegeven door de herkomst van de kinderen en door het feit dat in Amstelveen-Noord onvoldoende kinderdagverblijven zijn, hebben de wethouders Blok-Melai (welzijn) en Tiemessen (vastgoed/grondbedrijf) zich ingezet om de huisvesting van de kinderen te waarborgen. Daarbij waren zaken als geluidszones, bouwbeperkingen, bestemmingsplannen en de beschikbaarheid voor een langere periode grote obstakels. De wethouders verheugen zich bijzonder dat het gelukt is een permanente oplossing voor de kinderopvang te kunnen bieden.

In eerste instantie wordt op de locatie achter Zonnestein 66 een tijdelijk kinderdagverblijf neergezet. Vanaf het voorjaar 2006 zal deze voor maximaal vijf jaar in gebruik worden genomen. Op het moment dat op de locatie woningbouw zal worden gerealiseerd, wordt ook de permanente locatie voor kinderopvang meegenomen. Voor de vestiging van een kinderdagverblijf zal een aanbestedingsprocedure worden gehouden, zodat geïnteresseerde kinderopvangorganisaties alle een gelijkwaardige kans hebben een nieuw kinderdagverblijf te vestigen.

De kosten voor de nieuwe vestiging komen uiteindelijk terecht bij de uit de aanbestedingronde overgebleven kinderopvangorganisatie.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.