Bijgewerkt: 15 augustus 2022

Kindercentrum in Groenhof is weer een stap verder

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
14-01-2022

De Landtong in Groenhof krijgt een nieuw kindercentrum. De zes bestaande schoolgebouwen en twee gymlokalen die er nu staan worden gesloopt. Er komt een nieuw schoolgebouw voor basisscholen De Horizon en De Akker voor terug. In het nieuwe gebouw is ook ruimte voor een gymzaal en kinderopvang. De gemeenteraad beslist op 16 februari 2022 of ze het krediet van € 11.300.000,- beschikbaar stelt om het kindercentrum te realiseren.  

Basisschool de Horizon gaat samenwerken met kinderopvangorganisatie De Kleine Wereld, samen vormen ze zo het Kindercentrum De Horizon. Dat betekent dat hier voor ouders en hun kinderen naast kinderdagopvang, buitenschoolse opvang ook voorschoolse educatie en peuterarrangementen wordt aangeboden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Basisschool De Horizon in Groenhof


Basisschool De Akker krijgt op de begane grond onderwijsruimten. Het speellokaal gebruiken beide basisscholen samen om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare vierkante meters om te gaan. Zo ontstaat er naast de groepsruimten, meer ruimte voor een onderwijsplein. De bestaande schoolgebouwen zijn echt aan vervanging toe. Ze zijn eind jaren 1960 gebouwd. De huidige tijd vraagt om andere voorzieningen. Zo komt er een Kiss & Ride-zone, een buitenruimte voor de kinderopvang en speelplaatsen voor beide scholen en buitenschoolse opvang.

Samen met de toekomstige gebruikers is de afgelopen jaren een Programma van Eisen opgesteld. Op basis van die uitkomsten is een bouwplan gemaakt voor het nieuwe schoolgebouw. Dit definitieve ontwerp is gepresenteerd tijdens een bewonersavond en goed ontvangen. In het nieuwe gebouw komt naast het kindercentrum, een gymlokaal op de eerste verdieping. Dit gymlokaal wordt overdag gebruikt door beide basisscholen. ’s Avonds en in de weekenden kan het gebruikt worden voor sportactiviteiten, zoals bijvoorbeeld, tafeltennis, ouderengym en yoga.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.