Bijgewerkt: 21 juli 2024

Kinderburgemeester en wethouder deelden boeken uit in basisscholen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-02-2024

Vrijdag 9 februari 2024 deelde kinderburgemeester Milanka samen met wethouder Onderwijs Frank Berkhout boeken uit op haar school De Zwaluw in Nes aan de Amstel en op de Westwijzer. Dit deden ze in het kader van de jaarlijkse campagne ‘Geef een boek cadeau’ . Alle kinderen van groep 5 kregen het boek ‘Mees Kees, een pittig klasje’ van schrijfster Mirjam Oldenhave.

De campagne ‘Geef een boek cadeau’ wil dat ieder kind in Nederland opgroeit met een eigen boekenplank vol met de allermooiste kinderboeken. De gemeente doet ieder jaar samen met boekhandel Venstra mee aan deze actie om het lezen bij kinderen te stimuleren. Dit jaar krijgen alle kinderen van groepen 4 en 5 in Amstelveen het boek ‘Mees Kees, een pittig klasje’ cadeau van de gemeente.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs en kinderburgemeester Milanka delen boeken uit in het kader van de campagne 'Geef een boek cadeau' op 9 februari 2024 in Nes aan de Amstel

Wethouder Berkhout: “Als gemeente vinden we het belangrijk dat kinderen lezen. Daarom doen we mee aan deze actie. Naast zelf lezen is dit ook een leuk boek om voor te lezen of cadeau te geven.” Boekenhandel Libris Venstra doneert een stapel van deze boeken aan de Voedselbank die kinderen helpen met een taalachterstand. In heel Nederland is het boek sinds 2 februari te koop tegen de gereduceerde prijs van €2,99 in boekhandels.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.