Bijgewerkt: 28 september 2022

Kijkmiddag Startkoopwoningen in Westwijk-Zuid

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb.com
08-04-2008

Op dinsdagmiddag 8 april 2008 heeft wethouder Remco Pols de kijkmiddag voor de toekomstige bewoners van de woningen aan de Jasmijnlaan in de nieuwe Westwijk-Zuid van Amstelveen feestelijk geopend.

Remco Pols Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Wethouder Remco Pols hield een korte toespraak


Op donderdag 13 maart 2008 verrichtte wethouder Wonen, Remco Pols, de loting voor de StartKoop Amstelveen woningen. Het waren de eerste 36 van in totaal 58 woningen in Westwijk-Zuid. Dinsdag 8 april werden twee woningen van het type “Fluweelrood” aan het publiek opengesteld. Van deze moderne woningen worden er 14 gebouwd en een woning kost € 177.528,-.

Westwijk2 Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De toekomstige bewoners luisteren naar de speech van de wethouder


Omdat de straten van de wijk nog niet helemaal af zijn en de Wiegelweg gedeeltelijk is afgesloten door bouwwerkzaamheden, was niet zo gemakkelijk om een parkeerplaats te vinden. De meeste bezoekers kwamen met de auto en voor de toekomst kan al dit verkeer veel problemen opleveren. In deze wijk zijn geen garages aanwezig, dus iedereen moet straks gewoon op straat parkeren.

Westwijk2 Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

De PvdA wethouder aan de arbeid op het draaiorgel


Westwijk2 is een project van Westwijk Zuidoost CV, wat een samenwerkingsverband is tussen AM Wonen, Rabo Vastgoed en RH Vastgoed BV (Woningstichting Rochdale en Woongroep Holland). Ludenhoff Groep Makelaars en taxateurs O.G. verkopen de woningen. Betaalbare Koopwoningen Zaanstad (BKZ) is de leverancier van de StartKoopregeling.

Westwijk2 Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een paar dagen eerder gemaakte foto van de huizen


In Westwijk- Zuid worden tot en met 2011, 878 woningen ontwikkeld met diverse voorzieningen, zoals een medische praktijkruimte, kerk, speelplekken, kinderopvang en zorgwoningen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.