Bijgewerkt: 19 mei 2024

Kick off van 'Funkey in Amstelveen'

Nieuws -> Sport

Bron: Gemeente Amstelveen
03-11-2014

Vrijdag 31 oktober 2014 vond op Sportpark West in Amstelveen de kick-off plaats van 'Funkey in Amstelveen'. Bij dit project werken 4 sportverenigingen en 17 basisscholen samen met als doel 3400 kinderen van 4 tot 8 jaar te stimuleren tot goed en meer bewegen. Peter Bot, (BBA) wethouder Sport van de gemeente Amstelveen gaf het startsein voor het project. Na zijn korte, enthousiaste toespraak werd de projectleidster Krista Mol geïntroduceerd. De aanwezige kinderen konden haast niet wachten en renden na de officiële opening het veld op om aan een ‘Funkey’-les hockey, rugby, honk-/softbal, of voetbal deel te nemen. Het plezier straalde er van af en zelfs de wethouder kon niet stil aan de kant blijven staan. Hij deed bij elke sport wel even mee en liet bij rugby zelfs een tackle in zijn ‘wethouderstenue’ zien.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2014)

Wethouder Peter Bot met jonge sporters


‘Funkey’ is van oorsprong een lesprogramma dat ontwikkeld is door de KNHB (de Koninklijke Nederlandse Hockeybond). Het doel is om kinderen van vier tot acht jaar van alle basisscholen in Nederland kennis te laten maken met hockey. Plezier (FUN) in goed leren bewegen is hierbij de sleutel (KEY). Dit idee is het uitgangspunt voor het project ‘Funkey in Amstelveen’. Hier wordt samengewerkt door vier verenigingen van verschillende sporten; de Amstelveense Rugby Club (ARC), honk- en softbalvereniging de Vliegende Hollanders (DVH), de Nieuwer-Amstelsche Football Club (NFC) en de Hockeyclub Amstelveen (MHC Amstelveen), allen gevestigd op Sportpark West.

Op 17 Amstelveense basisscholen maken kinderen op speelse manier kennis met de vier sporten. Ze krijgen aantrekkelijke en gevarieerde oefeningen die passen bij de belevingswereld van de doelgroep. Plezier staat hierbij centraal. Deze ‘Funkey’-lessen worden eerst in de gymles op school aangeboden door speciaal daarvoor opgeleide docenten, geholpen door lesgeefassistenten van de verenigingen. Daarna volgen op het sportpark toernooien, clinics en themamiddagen die de jonge kinderen enthousiast maken voor bewegen buiten schooltijd. Zij zullen de stap naar een sportvereniging eerder maken als zij er in een vertrouwde situatie mee in aanraking zijn gekomen.

Het project, dat twee jaar duurt, wordt ondersteund door Sportbedrijf Amstelveen en is mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als belangrijkste resultaat beoogt dit project een goede en brede motorische ontwikkeling van vier tot achtjarigen te realiseren. Wethouder Peter Bot: “Voor zover ik weet, is dit de eerste keer, dat in Amstelveen verenigingen van vier verschillende sporten de handen ineenslaan om gezamenlijk meer jonge kinderen te laten kennismaken met sport en zo meer kinderen aan het sporten te krijgen”.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.