Bijgewerkt: 29 november 2023

Kick Off bijeenkomst voor de Ride for the Roses groot succes

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Ride for the Roses
06-04-2011

Dinsdagavond 5 april 2011 vond de kick off bijeenkomst plaats voor de Ride for the Roses in Crown Business Studios in Aalsmeer. Tientallen sponsoren brachten op deze avond gezamenlijk 125.000 euro bijeen. Gastheer Mart Smeets: “Het is prachtig om te zien, dat zoveel mensen de Ride for the Roses een warm hart toedragen. Zo vormen we gezamenlijk een peloton in de strijd tegen kanker.”

Ride for the Roses  Amstelveen
(Foto Joop Gijsbers Fotografie - 2011)

Presentator Mart Smeets zet zich elk jaar opnieuw in voor de Ride for the Roses


Onder de bezielende leiding van gastheer Mart Smeets vond afgelopen dinsdagavond de Kick Off bijeenkomst plaats van de Ride for the Roses 2011, het wielerevenement dat jaarlijks wordt gehouden om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Inspirerende sprekers, zoals prof.

Floor van Leeuwen van het Nederlands Kankerinstituut en Gijs Boerrigter, directeur van KWF Kankerbestrijding, maakten duidelijk dat het broodnodig is om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker. Dit jaar zal de opbrengst van de Ride for the Roses ten goede komen aan het onderzoek van prof. Van Leeuwen naar de lange termijn effecten van bestraling en chemotherapie.

Dit vormt nog een leemte in het onderzoek naar kanker. Uit het interview dat Mart Smeets hield met prof. Van Leeuwen bleek dat jaarlijks 90.000 mensen in Nederland kanker krijgen. Smeets: “We mogen niet vergeten dat 1 op de 3 mensen kanker krijgt. Een ziekte die je hele leven op z’n kop zet. Maar het valt mij telkens weer op hoeveel doorzettingsvermogen mensen hebben die geconfronteerd worden met deze ziekte. ”

Kippenvel

Dat geldt ook voor Teun van Vliet, oud-profwielrenner. De zaal viel stil bij zijn persoonlijke verhaal. Van Vliet heeft twee keer een hersentumor gekregen, was door zijn doktoren al opgegeven, maar leeft nog steeds volop, ondanks dat hij nu enkele beperkingen heeft. Mart Smeets, die zelf 16 jaar geleden zijn strijd tegen kanker heeft overwonnen, vertelde dat hij elk jaar bij de Ride for the Roses weer kippenvel krijgt als hij de persoonlijke verhalen van mensen hoort.

“Veel mensen fietsen mee omdat ze iemand uit hun eigen omgeving hebben verloren aan kanker en iets willen bijdragen aan de strijd tegen kanker. Al deze duizenden mensen rijden schouder-aan-schouder om gezamenlijk deze verschrikkelijke ziekte een stukje terug te duwen. De Ride for the Roses is een eerbetuiging aan al die mensen die deze ziekte hebben of die er aan gestorven zijn. Dat geeft een fabelachtig gevoel.”

Ride for the Roses  Amstelveen
(Foto Joop Gijsbers Fotografie - 2011)

Pieter Litjens, burgemeester van Aalsmeer neemt het Rabo Amstel Gold Race shirt in ontvangst


Onvergetelijk evenement

Een ander bijzonder onderdeel van de avond was de overhandiging van het eerste Rabo Amstel Gold Race shirt door Mart Smeets aan Pieter Litjens, burgemeester van Aalsmeer. Op het nieuw ontworpen shirt staat het logo van de Ride for the Roses groot afgedrukt. Litjens benadrukte in zijn dankwoord dat hij graag zou zien dat deze editie van de Ride for the Roses in de hele regio onvergetelijk zal worden. Sponsoren toonden zich deze avond gulle gevers. Gezamenlijk doneerden zij deze avond zo’n 125.000 euro. Mart Smeets: “Als het over geld gaat, klinkt het al gauw plat. Maar dat is wel het einddoel van onze inspanningen. Dit bedrag is een mooie stap op weg naar de 1 miljoen euro, het streefbedrag van dit jaar.”

Aanmelden voor de Ride for the Roses 2011 is nog steeds mogelijk. Iedereen kan aan de Ride for the Roses meedoen, die dit jaar op 4 september wordt gehouden in Aalsmeer. Er zijn verschillende mogelijkheden: een ‘Cycle Tour’ van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer. Voor meer informatie over aanmelden en sponsoring: www.ridefortheroses.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.