Bijgewerkt: 21 juni 2024

Keurmerk Natuurlijk Tuinieren Langs de Akker

Nieuws -> Natuur

Bron: Amstelveen Nieuwsblad
30-06-2005

Het nationaal keurmerk 'Natuurlijk Tuinieren', dat drie jaar geleden door wethouder M. Alink werd uitgereikt aan tuinvereniging 'Langs de Akker', is weer voor dezelfde termijn verlengd.

De vier stippen op het logo van het keurmerk, het lieveheersbeestje (de hoogste waardering en nog maar door een paar verenigingen behaald) bleven behouden met een nog hogere waardering in punten.

Dit keurmerk is een waarde ringssysteem betreffende het natuurlijk beheer, onderhoud en inrichting van het openbaar groen van turnverenigingen en wordt uitgereikt door het AWN, de landelijke vereniging van volkstuinders.

Op het complex 'Langs de Akker' is het openbaar groen geschikt gemaakt voor vogels, vlinders, insecten en kleine zoogdieren. Er is een sierlijke moestuin, een natuuroever, een vlinderhoek en een insectenhotel en er wordt aandacht besteed aan natuurlijke bestrijding van ziekten en plagen, het gebruik van inheemse plantensoorten. Ook worden, er veel lezingen en workshops gehouden om de leden te informeren.

Het park is vrij toegankelijk en in de kantine liggen folders met een rondleiding en uitleg
over de verschillende projecten. Openingstijden van kantine zijn zaterdags en zondags van 14.00 tot 17.00 uur.

Website:www.langsdeakker.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.