Bijgewerkt: 18 april 2021

Keukenzout in brood wordt verlaagd vanaf 2013

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Rijksoverheid
26-10-2012

De ministerraad heeft ingestemd met een aanpassing van het Warenwetbesluit, waarmee het gehalte aan keukenzout in brood wordt verlaagd. De verlaging van 2,1% naar 1,8% (in de droge stof) is een initiatief van de bakkerijsector zelf en gaat in per 1 januari 2013.

bruinbrood Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Brood bevat gemiddeld circa 0,4 gram zout per boterham van 35 gram. Hier op de foto twee sneetjes volkorenbrood met extra zaden


Het kabinet is tevreden met deze reductie en vindt het een goed voorbeeld van zelfregulering door de sector. Het past goed binnen het kabinetsbeleid om het zoutgehalte in voeding te verlagen. Het is nu aan de rest van de levensmiddelenindustrie dit voorbeeld te volgen.

Het kabinet wil dat bij een normaal voedingspatroon mensen niet teveel zout binnen krijgen. Het grootste deel van de zoutconsumptie wordt veroorzaakt door bereide levensmiddelen. Eind dit jaar wordt de voortgang hiervan bekeken. Bij onvoldoende resultaat, overweegt het kabinet wettelijke normen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.