Bijgewerkt: 19 mei 2024

Kerstloop 2014 in Bovenkerk, Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Cor de Horde
30-11-2014

Op zondag 28 december 2014 wordt de Kerstloop gehouden met start en finish in Bovenkerk/Amstelveen. Het is al de 20ste keer, dat twee sportverenigingen, Startbaan en RODA, het evenement organiseren. Gezamenlijk en op eigen initiatief. Dat is op zich al uniek te noemen. De kerstloop wordt ieder jaar populairder onder de sporters in Amstelveen en ver daarbuiten. Het aantal deelnemers groeit navenant. Daarom heeft de organisatie ook besloten om voortaan met zogenaamde transponder chips te gaan werken: een klein stukje plastic, die de deelnemers aan hun schoen bevestigen en waarmee je heel nauwkeurig de tijd kan vastleggen.

Foto Amstelveen
(Foto Cor de Horde - 2013)

Start van de Kerstloop 2013 in Bovenkerk


In verband met deze nieuwe techniek is dit jaar gekozen voor een andere start en finishplek, waar de registratiematten eenvoudig op de rijweg neergelegd kunnen worden. Bij het passeren van zo’n mat registreert de bijbehorende apparatuur de deelnemers. De matten komen (overigens alleen op die bewuste zondagmorgen) te liggen in de Vierlingsbeeklaan in Bovenkerk.

Foto Amstelveen
(Foto Cor de Horde - 2013)

Grote opkomst tijdens de Kerstloop 2013 in Bovenkerk


De omwonenden zullen daarover nog apart bericht ontvangen. Ook alle Bovenkerkers, die aan het parcours wonen, krijgen nog een informatiebrief thuis. Het parcours bestaat uit drie delen: een route van 10 km, een van 5 km en een kleine van 2,5 km. Alle routes gaan voor het grootste deel door het autovrije bos. Wie mee wil lopen kan terecht op de site www.inschrijven.nl. Alle andere informatie is te lezen op www.kerstloopamstelveen.nl en de Facebookpagina van de Kerstloop.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.